KNSB-competitie: de eindbalans


De KNSB-competitie zit er weer op, dus we kunnen de balans opmaken voor de diverse RSB-teams.

In de Meesterklasse speelde Pathena Rotterdam zich op de laatste speeldag op eigen kracht veilig. En ook Charlois Europoort (vorig jaar nog landskampioen) wist zich te handhaven op het hoogste niveau.

In de eerste klasse waren dit seizoen geen RSB-teams actief.

In de tweede klasse wel degelijk en dan met name in poule 2C. Daar behaalden Messemaker 1847, Spijkenisse en RSR Ivoren Toren goud, zilver en brons. Tot het bittere einde streden zij om het kampioenschap, dat uiteindelijk naar Messemaker ging. Proficiat! En in poule 2D vinden we nog Dordrecht terug, dat zich prima staande wist te houden.

In de derde klasse zien we allereerst in poule 3E Charlois Europoort 2 en RSR Ivoren Toren 2. Eerstgenoemde eindigde bovenin de middenmoot, maar tranen waren er voor RSR, dat al na de voorlaatste speelronde zeker was van degradatie. In poule 3F kende Krimpen aan den IJssel een heel goed seizoen, dat net niet eindigde in een kampioenschap. Sliedrecht draaide keurig mee in de middenmoot. Ook in poule 3G speelden de RSB-teams hoofdrollen, in positief en negatief opzicht. Rokado en CSV (allebei net gepromoveerd vanuit de RSB-competitie!) speelden in de laatste ronde tegen elkaar om het kampioenschap. Rokado trok aan het langste eind. Proficiat! Onderin vertoefden Overschie en Charlois Europoort 3. Overschie wist zich te redden, maar dat gold helaas niet voor CE. Zij moeten een stapje terug doen naar de regionale competitie.

Per saldo zien we dus twee kampioenschappen/promoties en twee degradaties terug naar de RSB promotieklasse. En vanuit die klasse gaat Messemaker 1847 2 de omgekeerde weg omhoog.

Door Jason Zondag