Het Erasmiaans Schoolschaakfestijn 2024


Kaart wordt geladen...

Datum/Tijd
Date(s) - 23/03/2024
9:45 am - 5:00 pm

Locatie
Erasmiaans Gymnasium

Categorieën


HET ERASMIAANS SCHAAKFESTIJN

Op zaterdag 23 maart wordt door de RSB in samenwerking met stichting  “Het Schaakkasteel”  het Erasmiaans Schaakfestijn georganiseerd. Ook dit jaar heeft het Erasmiaans gymnasium (Wytemaweg 25 3015 CN Rotterdam)  de school ter beschikking gesteld.
Basisscholen uit de regio van de RSB worden weer uitgenodigd teams (viertallen) naar dit evenement af te vaardigen. Er wordt in vier groepen geschaakt:
GROEP A: De sterkste teams: Het officiële basisscholenkampioenschap van de RSB. De beste drie teams worden uitgenodigd voor het Nederlands Schoolschaakkampioenschap.
GROEP B: Talenten – Teams uit de groepen 7 en 8.
GROEP C: Beloften – Teams uit de groepen 5 en 6.
GROEP D: Allerjongsten – Teams uit de groepen 2,3 en 4.
Het hoofddoel van deze dag is de kinderen een mooie schaakdag te bezorgen. Er zijn ook nevenactiviteiten, zoals “Schaken tegen de Beer”. Verder ontvangen alle kinderen een leuke herinnering.
Scholen kunnen meerdere teams opgeven. Het inschrijfgeld bedraagt 25 euro per team. De aanvang van het toernooi is 10.00 uur en de prijsuitreiking zal rond 16.30 uur zijn.
Verdere informatie is te vinden op   www.erasmiaansschaakfestijn.nl

Hieronder volgt belangrijke informatie over dit kampioenschap:

 

PRIJZEN:
De eerste drie teams in elke groep krijgen een beker en de spelers van deze teams een medaille. Verder is er voor alle deelnemers een herinnering.

INSCHRIJVING:
Er kan ingeschreven worden bij: Aanmelding teams kan op de website:  http://www.erasmiaansschaakfestijn.nl/  Inschrijfgeld van 25 Euro per team moet uiterlijk 20 maart betaald zijn per bankoverschrijving naar bankrekeningnummer NL47 INGB 0003 2801 99 t.n.v. Peter Scheeren, onder vermelding van naam van het team en school.

Inschrijving is definitief na betaling

Maximaal 80 teams, met een reservelijst . Inschrijven kan tot en met donderdag 21 maart 2024.

WEDSTRIJDREGLEMENT:
Er wordt gespeeld volgens het FIDE-reglement Rapidschaak. Na inschrijving zal een reglement verstrekt worden en ook de huisregels van het Erasmiaans gymnasium. We hopen dat veel schoolteams zich zullen aanmelden.

Jan Sijbesma