OKK (Open Kampioenschap Krimpenerwaard)


Kaart wordt geladen...

Datum/Tijd
Date(s) - 20/10/2018
9:30 am - 4:00 pm

Locatie
Restaurant Pannenkoe

Categorieën


 

Beste schaker, het Open Kampioenschap Krimpenerwaard 2018 wordt op 20 oktober door SV Krimpen georganiseerd in horecagelegenheid De Pannenkoe, Cascade 1 in Krimpen aan den IJssel.

De toernooiformule SNEPID, een combinatie van SNElschaken en raPIDschaak, is geïntroduceerd tijdens het OKK 2016 en ook in 2017 toegepast.
Deze toernooiformule blijkt een spectaculair succes, meld u dus snel aan!

De wereldtop speelde in Parijs en Leuven toernooien, waarbij een combinatie van rapidschaak en snelschaak partijen de winnaar bepaalde. Het OKK wordt volgens dezelfde opzet gespeeld maar dan op één dag.

Er worden 5 rapid partijen gespeeld, gevolgd door 5 snelschaakpartijen. Het tempo voor de rapidpartij bedraagt 15 minuten en 5 seconden per zet per speler en voor de snelschaakpartijen 3 minuten en 2 seconden per zet per speler.

Er wordt gespeeld in een Invitatiegroep met regionale toppers, waarin opgenomen zijn: Wiggert Pols, Nederlands kampioen A-junioren, GM Erik van der Doel, winnaar Invitatiegroep 2016 en 2017 en John van Baarle, winnaar Open Groep 2017. Kandidaten voor de overige plaatsen zijn: IM Liam Vrolijk, FM Harold van Dijk, IM Mark Timmermans en FM Rick Lahaye.

Om het Open Kampioenschap Krimpenerwaard wordt gestreden in de Open Groep. De winnaar ontvangt naast de 1e prijs ook de Henk Verver-trofee en het recht op een plaats in de invitatiegroep van het volgende OKK.
In de Open Jeugdgroep, die dit jaar in de plaats komt van de teamwedstrijden, strijden pupillen en junioren tot en met 18 jaar om het Jeugd-OKK.

De nummers 1, 2 en 3 van de Invitatiegroep ontvangen een geldprijs, te weten: € 300, € 200,- en € 100,-.

De winnaar van de Open Groep krijgt het recht om het volgend jaar deel te nemen aan de Invitatiegroep, en ontvangt de wisselbeker, de Henk Verver-trofee, genoemd naar de oud-voorzitter en erelid van SV Krimpen. De nummers 1, 2 en 3 ontvangen een geldprijs, te weten: € 150,- ,€ 100,- en € 50,-.
Bovendien zijn er prijzen voor de deelnemers die eindigen op de plaatsen 15, 30, 45, 60, enz.

De winnaar van de Open Jeugdgroep krijgt een beker, de nummers 2 en 3 een medaille.
Bovendien zijn er prijzen voor de deelnemers 10, 20, 30, 40, enz.

Het OKK vindt plaats in de grote zaal van De Pannenkoe, Cascade 1 in Krimpen aan den IJssel. Opening van het toernooi is om 9:45; uiterlijk 9:30 aanwezig, zaal open vanaf 9:00. Prijsuitreiking is om ongeveer 16:00.

Er wordt gespeeld in een open groep volgens het Zwitsers systeem. Inschrijfgeld bedraagt € 10,- voor senioren (20 jaar en ouder) en € 6,- voor junioren (jonger dan 19 jaar) en € 3,- voor pupillen jonger dan 12 jaar. Inschrijving voor de open groep kan via de website van SV Krimpen aan den IJssel (https://www.svkrimpen.nl/) of via email aan okk@svkrimpen.nl onder vermelding van naam en rating.

Meld u snel aan!!