Toernooi om de Zilveren Dame (1ste Ronde)


Kaart wordt geladen...

Datum/Tijd
Date(s) - 22/01/2018
8:00 pm - 11:30 pm

Locatie
De Zespunt

Categorieën Geen Categorieën


Toernooi om de Zilveren Dame

Speeldata: 22/1, 12/2, 5/3, 23/4, 14/5 en 4/6 2018.

Categorie: Senioren/Jeugd

Locatie: De Zespunt, Molenlaan 1a, Moordrecht

Organisatie: Schaakvereniging De IJssel
Contactpersoon/aanmelding: Aad van den Berg
Telefoon: 0182-533582
E-mail: aad@bigberg.tweakdsl.nl

Bijzonderheden:

Het toernooi omvat zes ronden die worden gespeeld op de clubavond (maandagavond) van De IJssel. In elke ronde speelt men een minimatch bestaande uit drie partijen tegen dezelfde tegenstander met respectievelijk een bedenktijd per persoon van 1 uur, 20 minuten en 5 minuten (voor wedstrijden tegen jeugdspelers respectievelijk 45, 15 en 5 minuten). In de betreffende partijen zijn bij winst respectievelijk 4, 3 en 2 punten te verdienen en bij remise de helft van dit puntenaantal. Na elke ronde wordt een ranglijst opgemaakt op basis van behaalde punten.

Er wordt gespeeld in twee groepen. Deelnemers met een rating van >1500 of eventueel >1550 (afhankelijke van deelname) spelen in de eerste groep en de overige deelnemers naar keuze in groep 1 of groep 2. De vier deelnemers met de hoogste rating worden geplaatst en kunnen de eerste drie ronden niet tegen elkaar uitkomen. Na drie speelronden spelen de acht hoogst geplaatsten in groep 1 de laatste drie ronden verder om de Zilveren Dame trofee. De overige deelnemers uit de eerste groep spelen met die van groep 2 verder om de Hoekveldtrofee.

Men is niet verplicht aan alle ronden deel te nemen (kost wel punten) en desgewenst kan bij verhindering op één der speelavonden in onderling overleg zo mogelijk een vervangende speeldatum worden vastgesteld.

Kosten: €10,- voor niet-leden

Prijzen:

Winnaar van de Zilveren Dame of Hoekveldtrofee (permanente wisseltrofeeën) wordt degene met het hoogste puntenaantal in zijn groep. Voor de nummers 1 t/m 5 van beide groepen zijn er prijzen in natura.