Dana Verheij tweede op het NK-E voor meisjes


Op vrijdag 14 april en zaterdag 15 april werd in Tilburg het Nederlands Kampioenschap voor de E-categorie (tot 10 jaar) gehouden. Via de regionale kampioenschappen hadden de deelnemers en deelneemsters zich voor dit NK geplaatst.

Ook van de RSB waren er denkhoofden aanwezig. Bij de meisjes was er succes voor Dana Verheij van ssv Klim-Op, die de tweede plaats wist te bemachtigen. Zij scoorde 7 uit 9 en dat is een knappe prestatie!  Kampioene werd Manasvita Basa van sv Almere. Van de RSB was ook aanwezig Lizzy van Anrooij van sv Spijkenisse. Zij kwam tot 3 uit 9.

Yichen Han Nederlands Kampioen E 14-04-2017Bij de jeugd algemeen was de RSB vertegenwoordigd door Alan Bakija, Jesse van Dongen, Collin Halkes en Joep Westerhof. Zij zijn lid van ssv Klim-Op. Alan en Jesse eindigden op 5½ uit 9, Joep op 5 uit 9 en Collin op 3½ uit 9. Kampioen werd Yichen Han, de favoriet op voorhand.

Het waren voor de deelnemers en hun ouders twee spannende dagen. Het toernooi werd weer uitstekend georganiseerd door de Brabantse Schaakbond.

Hieronder de foto’s, die we van Jan Sijbesma ontvingen. Een vergroting krijgt u te zien door op de afbeelding te klikken.