Gezellig 1e Grand Prix jeugdtoernooi bij Maassluis


Corry Vreekentoernooi 2016Op 1 oktober om 13.00 uur meldden zich 32 kinderen met begeleiders voor het tweede Corry Vreeken Jeugdtoernooi gehouden in de Koningshof in Maassluis Dit toernooi wordt ondersteund door de Stichting Corry Vreeken, de Schaakvereniging Maassluis en de organisatie van het Grand Prix Jeugdschaaktoernooi van de Rotterdamse Schaakbond. Deze samenwerking is gebleken zeer vruchtbaar te zijn. De organisatie o.l.v. Eduard Hartog en de ondersteuning van de diverse leden van de Schaakvereniging Maassluis is een succes en zal zeker voortgezet worden.

Vorig jaar mochten we 78 kinderen verwelkomen in onze mooie stad. Waarom het er nu maar 32 waren, daarover tasten we in het duister. Iets organiseren is een ding, de respons schijnt altijd weer vol verrassingen te zijn. Niettemin, het werd een hele ontspannen en gezellige middag, waarbij de kinderen er vol tegen aan gingen. In de vier groepen werd, soms na afloop uitmondend in hevige huilpartijen, gestreden op het scherp van de snede. De trotse winnaar van het toernooi was Yuhao Chen. Zij werd eerste in de hoogste groep met 5 uit 7 partijen.

Corry Vreekentoernooi 2016

De prijsuitreiking werd gedaan door mevrouw Corry Vreeken. Deze dame, zoals de schaakwereld weet, heeft zich haar leven lang in dienst gesteld van onze edele denksport en is op haar hoge leeftijd  zeer betrokken bij het promoten van het jeugdschaak. Het is ook de hoofddoelstelling van de stichting die ter ere van haar is opgericht.

Maassluis mag trots zijn op het bovengenoemd wederkerend schaakevenement in haar stad. Het mag duidelijk zijn dat alle organisatoren hun uiterste best zullen doen om dit jaarlijks terugkerend gebeuren een vaste plaats te geven in de nationale, en misschien in de toekomst, internationale schaakwereld.

Drs. P. de Jong, bestuurslid Stichting Corry Vreeken en voorzitter van de Schaakvereniging Maassluis.

Foto’s van de prijswinnaars:

20161001_170148  20161001_165953

20161001_165831  20161001_165701

Hieronder de einduitslag van de Grand Prix-groepen:

Downloaden (PDF, 43KB)