Glorney Cup jeugdtoernooi in Glasgow (16-18 juli)


Over een paar dagen is het zover!  Dan vertrekt het Nederlands Schaak Jeugdteam naar Glasgow.  Op de Universiteit van West Scotland vinden tussen 16 en 18 juli 5 ronden plaats, waarbij Team NL het gaat opnemen tegen landenteams uit Engeland, Schotland, Wales, Frankrijk en Ierland.  Stichting Pathena neemt de organisatie voor haar rekening en heeft toestemming van de KNSB om sinds jaren weer een Nederlands team af te vaardigen.

Het Glorney Cup toernooi bestaat al sinds 1949 en heeft dus al een lange geschiedenis en traditie. Naast 20 gemotiveerde jeugdschakers uit heel Nederland is er ook stevige begeleiding.  Rick Lahaye, Anne Haast en Mark Haast zijn de coaches op dit toernooi en zullen het team begeleiden.  Chef de Mission is Ricardo Catalan, terwijl namens Stichting Pathena ook Marcel Klein in de organisatie zit. De site van de Glorney Cup laat bij de geschiedenis zien dat Nederland in het verleden al vaker heeft meegedaan aan dit toernooi, het toernooi is zelfs enkele keren in Nederland gehouden.  Een eerste blik op internet laat niet duidelijk zien welke prestaties de Nederlanders in het verleden hebben neergezet, maar dit jaar zal in ieder geval goed te volgen zijn.  Het doel van Pathena is in ieder geval om te zorgen dat het Nederlands team ook de komende jaren mee gaat doen.

De Glorney Cup bestaat uit 4 afzonderlijke toernooien en de deelnemers in de verschillende cups zijn:

Glorney Cup Gilbert Cup Robinson Cup Stokes Cup
Jonas Hilwerda

Luuk Baselmans

Derk Kouwenhoven

Robin Reichardt

Jorik Klein

Robin Duson

Eline Roebers

Anna Martinez

Onno Elgersma

Koi Pham

Daniel Kutchoukov

Arthur Maters

Kasper Bleeker

Timo Yeh

Loek van der Hagen

Romayn Brandsma

Ciro Catalan

Roger Labruyere

Jule Cordes

Jesse van Dongen

De toernooiwebsite is: http://www.glorneycupchess.org/, maar de Nederlandse belevenissen in Glasgow zullen uitgebreid te volgen zijn via:  http://home.pathena.nl