Jeugd vermaakt zich opperbest op eerste speeldag van JCK RSB/HSB 2017


Zaterdag 11 februari was de eerste speeldag van de Jeugdclubkampioenschappen van de RSB en HSB. Net als vorig jaar worden deze kampioenschappen als een gezamenlijk toernooi gespeeld. Op deze eerste dag, die georganiseerd werd door de RSB, stonden de leeftijdscategorieën AB en D op het programma. Hiervoor hadden zich in totaal bijna 100 kinderen aangemeld.

In cat. AB was het team van Promotie van de HSB de sterkste, niet geheel verrassend omdat dit team al in de promotieklasse van de KNSB speelt. Het team mag zich dus Jeugdclubkampioen van de HSB noemen. Het beste RSB-team was RSR Ivoren Toren, dat op de tweede plaats eindigde, gevolgd door het andere team van dezelfde club. Aangezien al deze drie teams spelers hadden opgesteld die al in de KNSB-Promotieklasse spelen, was het uiteindelijk team 4 op de ranglijst dat de fel begeerde kwalificatieplaats voor de KNSB-Promotieklasse verdiende, en dat was Spijkenisse.

In cat. D was Klim-Op met 3 van de 4 topposities veruit de sterkste club. Alleen RSR Ivoren Toren kon zich hier met een 3e plaats nog enigszins tussen wurmen. Alle vier deze teams mogen deelnemen aan het Nederlandse Jeugdclubkampioenschap cat. D van najaar 2017. Hetzelfde geldt voor Promotie, dat als beste HSB-team in deze klasse uit de bus kwam.

Er was voor alle deelnemers een aandenken in de vorm van een persoonlijke oorkonde, daarnaast kreeg elk team ook een beker mee naar huis (voor de topscorer van het team).

Komende zaterdag 18 februari wordt in Den Haag het JCK in de leeftijdscategorieën C en E gehouden, dan is de HSB de organiserende bond.

(door Peter Scheeren)

Alle uitslagen en veel foto’s zijn te vinden op de toernooiwebsite.

Jeugdclubkampioen HSB 2017 cat AB: SV Promotie

Jeugdclubkampioen HSB 2017 cat AB: SV Promotie

 

Jeugdclubkampioen RSB 2017 cat AB: RSR Ivoren Toren

Jeugdclubkampioen RSB 2017 cat AB: RSR Ivoren Toren