Nederlands Jeugdteam slaat toe in Glorney-toernooi


PERSBERICHT

Nederlands Jeugdteam Schaken slaat toe in Glorney toernooi

Na jaren van afwezigheid in het Glorney Toernooi, beleefde Nederland in 2018 een echte comeback. En hoe, want van de 4 bekers waarin gestreden werden, kwamen er drie mee terug naar Nederland en in de andere werd het team tweede. Niet alleen dus een comeback, maar ook gelijk een leidende rol.

Stichting Pathena heeft van de Schaakbond de komende jaren toestemming gekregen om een Nederlands team in de Glorney Cup af te vaardigen, en Pathena heeft Ricardo Catalan en Marcel Klein naar voren geschoven om dit toernooi te organiseren, waarbij Ricardo de Chef de Mission was.

Tegenstanders in dit toernooi zijn Schotland, Wales, Engeland, Frankrijk en Ierland. Dit jaar lag de organisatie bij Schotland en werd het toernooi in een voorstad van Glasgow, Paisley gehouden op de Universiteitscampus.

De Nederlandse afvaardiging:

De Glorney Cup bestaat uit 4 afzonderlijke toernooien en de deelnemers in de verschillende cups zijn:

Glorney Cup Gilbert Cup Robinson Cup Stokes Cup
Jonas Hilwerda

Luuk Baselmans

Derk Kouwenhoven

Robin Reichardt

Jorik Klein

Robin Duson

Eline Roebers

Anna Martinez

Onno Elgersma

Koi Pham

Daniel Kutchoukov

Arthur Maters

Kasper Bleeker

Timo Yeh

Loek van der Hagen

Romayn Brandsma

Ciro Catalan

Roger Labruyere

Jule Cordes

Jesse van Dongen

In de wedstrijden bleek dat overall het Nederlandse team oppermachtig was. Alle 5 de wedstrijden werden gewonnen. In de diverse cups was het nog wel spannend.

In de Glorney Cup werd Nederland op een ½ bordpunt tweede. Een fantastische prestatie van het team, wat als 3e geplaatst was. De Fransen wisten dus iets beter te scoren.

Het Nederlandse team

De Gilbert Cup ging mee naar huis. Robin, Eline en Anna deden het fantastisch en gaven de tegenstanders geen kans.

In de Robinson en Stoker Cup bleef het spannend tot het einde, Engeland had hier zwaar op ingezet, maar “ at the end of the day” wist Team NL genoeg bordpunten te verzamelen om feest te gaan vieren.

Een fantastische prestatie van het Nederlandse team en de coaches Anne Haast, Mark Haast en Rick Lahaye.

Glorney 2019 gaat plaatsvinden in Ierland en opnieuw zal Pathena dit vanuit Nederland organiseren. We gaan onze bekers verdedigen!

De toernooiwebsite is: http://www.glorneycupchess.org/, maar de Nederlandse verslagen, uitslagen, foto’s en partijfragmenten via: http://home.pathena.nl

Pathena Glorney Cup team 2018