NK BO 2018 in Gouda; Anish Giri opent


Op zaterdagen 2 en 9 juni 2018 zullen, onder auspiciƫn van de Koninklijke Nederlandse Schaakbond (KNSB), de Nederlandse Kampioenschappen Schaken voor teams Basisonderwijs Algemeen plaatsvinden in Gouda. In deze categorie wordt door 40 viertallen met kinderen t/m groep 8 gespeeld; in totaal 160 deelnemers.
In deze categorie wordt al voor de 45e keer gespeeld om de titels. De KNSB zal samen met de Rotterdamse Schaakbond en SC Messemaker 1847 uit Gouda, de organisatie verzorgen.

De keuze voor de Rotterdamse Schaakbond is een logische gezien zijn geweldige inzet voor het schoolschaken. Dit jaar is er zelfs een speciale stichting opgericht die de ambitie heeft uitgesproken om 80% van alle scholen in de gemeente Rotterdam aan het schaken te krijgen. Dat zijn meer dan 160 scholen. Dat idee wordt door de KNSB van harte ondersteund.
Ook de keuze voor Gouda is een logische gezien de staat van dienst van SC Messemaker. Deze club organiseert niet alleen heel veel jeugdschaakkampioenschappen voor de Rotterdamse Schaakbond, ze was ook al eerder de locatie van de Nationale Pupillendag. Dit toernooi wordt gespeeld in sholengemeenschap “De Goudse Waarden”.

De opening zal verzorgd worden door wethouder sport Jan-Willem van Gelder geassisteerd door Anish Giri, de beste Nederlandse schaker – top 10 van de wereld. Anish zal daarnaast enkele simultaanpartijen spelen tegen de deelnemers van het toernooi.
Op zaterdag 2 juni worden 6 rondes gespeeld waarna op 9 juni de resterende 5 rondes worden gespeeld. Op 9 juni vindt de prijsuitreiking plaats van beste schoolschaakteam van Nederland.