PJK 2017 succesvol afgesloten


In de week van 25 februari t/m 4 maart zijn de Persoonlijke  Jeugd Kampioenschappen 2017 gespeeld in de mooie locatie van Spijkenisse. De E-categorie heeft op dinsdag 1 maart al de degens gekruist. Hier is eerder verslag van gedaan.

IMG_4373Op 1 maart is ook de C-categorie begonnen met de eerste 3 rondes, waarna nog 4 rondes volgden op woensdag en donderdag. In de C-categorie werd het niet echt spannend aan de top en Lucas Nguyen won met 7 uit 7. Hiermee heeft hij ook kwalificatie voor het NK veiliggesteld. Op enige afstand eindigde de nummer 2 Liqin Lu met 5,5 uit 7 en Daniel Kudlicka met 5 uit 7. (zie foto rechts)
Ook het beste meisje heeft zich gekwalificeerd en wel voor het NK Cm. Javeria Zubair behaalde met 3,5 uit 7 een prima resultaat.x

IMG_4376De D-tjes speelden op woensdag en donderdag (2 en 3 maart). Hier eindigden 2 jongens bovenaan met 7 uit 9: Saad Zubair en Dylan Achuthan die zich daarmee ook kwalificeerden voor het NK D. Ook Jannes Westerhof en Jesse van Dongen (met 6 uit 7) hebben zich hiervoor gekwalificeerd. De meisjes deden nauwelijks onder voor de jongens. Zowel Luana Mensing als Kathleen Wiegmann scoorden ook 6 uit 9 en dwongen zo een plaats af voor het NK Dm. (zie foto links)

De categorieën F, G en H speelden gezamenlijk in 1 groep op donderdag 2 maart. Verrassend genoeg werd de groep gewonnen door Ansh Jakhari uit de G-categorie en wel met 7 uit 7! In de G werd Yuko Paulzen 2e met 5 uit 7. Beiden komen uit bij het NK G tijdens de pupillendag.
Op de tweede plaats in de groep, maar eerste bij de F, eindigde Joep Westerhof met 5,5 uit 7. Joep had zich eerder ook al voor de E gekwalificeerd, dus hij doet aan 2 NK’s mee dit jaar!  Christiaan Blom en Dan Xue eindigden met 5 uit 7 vlak achter hem. Wellicht doen ze nog mee op het NK als reserve. Met 4 uit 7 werd Alina Pröschle het beste meisje en zij verdedigt de Rotterdamse eer op het NK Fm.
Oscar Verder was de beste jongen bij de H met 4 uit 7 en Sarah-Joy Koorevaar was het beste meisje bij de Hm met 3,5 uit 7. Ook zij doen mee aan het NK H en Hm resp.

IMG_4380

De categorieën A en B waren al op zaterdag 25 februari begonnen met de eerste 3 partijen. Zij speelden samen in de zelfde poule. Op de volgende zaterdag, 4 maart, speelden zij de afsluitende 3 rondes. Aan kop was het dringen, maar uiteindelijk kwam Wang Yang als eerste uit de strijd (zoals vaker!) Hij behaalde net als Arne Pols 5 uit 7, maar Wang werd eerste op weerstandspunten. Helaas konden de winnaars niet meedoen met het NK vanwege studie en werk. Nick Bootsma wordt afgevaardigd vanuit de RSB om hoge ogen te scoren op het NK. Hij behaalde 2,5 uit 3 op de eerste dag, maar was helaas wegens ziekte afwezig op de tweede dag. (zie links)
IMG_4379In de B-categorie was het ook  lang spannend, maar uiteindelijk werd Wiggert Pols met 4,5 uit 7 de beste vlak voor William Gijsen (4 uit 7). William zal de RSB op het NK vertegenwoordigen. Beste meisje was Pascalle Monteny die in de laatste ronde tegen Lorena Kalkman moest strijden om te bepalen wie het beste zou worden. Na een lange partij won Pascalle. Overigens zullen zowel Pascalla, Lorena als ook Ting Ting Lu spelen in de categorie Bm. (zie rechts)