100% scores bij de PJK’s D in Sliedrecht


Afgelopen zaterdag 28 januari waren de jongens en meisjes van leeftijdscategorie D aan de beurt om hun Persoonlijk Jeugdkampioenschap 2023 van de Rotterdamse Schaakbond te spelen. Categorie D wil zeggen geboren in 2011 of later. In totaal 22 jongens en 8 meisjes reisden daarvoor naar Activiteitencentrum De Havik, alwaar Schaakvereniging Sliedrecht haar onderkomen heeft.

Wedstrijdleider en arbiter Eduard Hartog had de meisjes in een gesloten groep volgens het systeem Round Robin ingedeeld. Dat betekent dat alle spelers elkaar in het zeven ronden tellende toernooi één keer achter het schaakbord treffen. Maya Isa (De koddige koning) wist in elke ronde haar partij te winnen en werd zo onbetwist met een 100%-score RSB-kampioen D-meisjes. Samen met Aliyah Malik (3-Torens), die keurig beslag wist te leggen op de tweede plaats, mag zij naar het NJSK D-meisjes dat zoals gebruikelijk in het hemelvaartsweekend in Rijswijk (Den Haag) wordt gehouden. Op de derde en vierde plaats eindigden Hyunyoung Ryu (RSR Ivoren Toren) en Maithili Bhaskarabhatla (JSV Kralingen). Zij gingen net als Maya en Aliyah met een mooie beker naar huis, die werd uitgereikt door groepsleider Ivan Jansen. De overige vier meisjes mochten ieder een blinkende aanmoedigingsmedaille in ontvangst nemen. 

 

Klik hier voor de uitslagen en eindstanden van de D-meisjes.

Ook bij de jongens werd er door de nummer 1 een 100% score neergezet. Wouter Terlouw (S.V. Sliedrecht) maakte daarmee zijn rating en favorietenrol volledig waar. Achter hem knokten diverse spelers verbeten voor het tweede NSJK ticket. Nadat Arda Yantur (RSR Ivoren Toren) in de voorlaatste ronde de marathon partij tegen zijn vriend Amir Tetova (ssv Klim-Op) wist te winnen, leek het op een barrage tussen hem en Oscar Koppenens (RSR Ivoren Toren) uit te draaien. In de laatste ronde verloor Arda echter van Dorian de Ridder (JSC De Pionnetjes), waardoor Oscar – die de laatste ronde wel een punt pakte – ongedeeld tweede werd. Gelukkig waren er 6 bekers uit te reiken, waardoor de teleurstelling van het net naast de NJSK-tickets grijpen nog enigszins werd verzacht voor Dorian (3e), Amir (4e), Arda (5e) en Yuhong Li (6e) (ssv Klim-Op). De overige 16 jongens kregen als herinnering een aanmoedigingsmedaille mee!

   

Klik hier voor de uitslagen en eindstanden van de D-jeugd.

Tot slot werd gedurende de laatste 2 ronden nog de barrage voor één NJSK-ticket in de F-categorie gespeeld. Deze was nodig omdat 4 jongens bij het PJK F (2 weken geleden) in punten gedeeld 3e waren geëindigd. Ethan Mei (ssv Klim-Op) trok aan het langste eind door al zijn drie partijen (met een speeltempo van 5 minuten + 3 seconden per zet) te winnen. Voor Dawid Krzyszczak (De koddige koning), Rico Oosthoek (3-Torens) en Thijmen van den Heuvel (Sint Jozefschool Schiedam) zullen door de RSB bij de KNSB vrijplaatsen worden aangevraagd.

Klik hier voor de uitslagen en eindstanden van de F-barrage.