Vakantietoernooi Schaakvereniging Sliedrecht – Tweede Avond


SLIEDRECHT – Waar kom je dit nog tegen.  Een gratis schaaktoernooi, waarbij je op 5 (of minder) avonden 3 (of minder) rapidpartijen kan schaken tegen gelijkwaardige tegenstanders, waar het in de speelzaal goed toeven is vanwege de uitstekende bar en de hapjes die worden uitgedeeld tijdens de speelavond.  Tel daarbij op de gezellige sfeer, de aangename gesprekken tussen de partijen door en het leuk met elkaar blijven hangen naar afloop van de partijen. Een mooi staaltje van zomeravondschaak in Sliedrecht.  En het mooie is, je kunt je nog steeds opgeven.

Natuurlijk drinkt niet iedereen bier, er gaat op zo’n avond ook aardig wat koffie, chocomelk, cola, ice-tea en andere dranken doorheen.  Er zijn zelfs onverlaten die Heineken of Hertog Jan bestellen.  Vinden we allemaal goed.  Ook de Radlerfans blijven van harte welkom, maar er zijn ook veel mensen die gewoon op de fiets komen om toch een extra speciaalbier te drinken.  Dit jaar hebben we ook elke week een ander nieuw bier wat wij voor het voetlicht brengen.  Deze keer is dat de Ezel. In de eerste ronde van de avond werd er namelijk op 28 borden geschaakt.

In de eerste groep met de (op papier) sterkste spelers van het toernooi is de spanning ver te zoeken. Jorik Klein had na vijf ronden alleen nog maar gewonnen, ondanks dat hij naar eigen zeggen slecht is in rapid. Toen hij voor de laatste ronde van de avond weer plaats nam aan ‘zijn’ bord 1 gebeurde het onmogelijke: remise tegen Jerry van Rekom. Het eerste puntverlies voor Jorik dus. De vraag is nu natuurlijk of dit het begin van het einde is of een incident op weg naar een eenvoudige triomf in het vakantietoernooi. We houden het in de gaten.

In groep 2 is het een stuk spannender. Joost Stoker en Waleed Alqaefi gingen na vijf ronden aan kop met allebei vier winstpartijen en een remise en mochten het in ronde 6 tegen elkaar opnemen. Waleed won, waardoor Joost in de achtervolging moet. Andere concurrenten volgen op gepaste afstand, waardoor een tweestrijd momenteel het meest logische scenario lijkt, maar de zomer is nog lang… Groep 3 blijkt vooralsnog echter de hoogste amusementswaarde te hebben met een verschil van twee punten tussen koploper Rik Versteeg en de nummer vier. Daarnaast is het ook altijd leuk om oud-leden, zoals Joran van Eyl, terug te zien, en om jeugdleden, zoals medekoploper Micha de Jong, te zien excelleren.

A.s. donderdag 10 augsutus gaat het vakantietoernooi weer verder. Iedereen is dan weer van harte welkom om drie (of minder) partijen te schaken en te genieten van een nieuw speciaalbiertje. Voor info: www.schakendsliedrecht.nl

 

Vakantietoernooi Sliedrecht

Vakantietoernooi Sliedrecht