1900 euro voor Schaken tegen Kanker!


De acties voor Schaken tegen Kanker op 31 maart en 6 april hebben 1900 euro opgeleverd voor de 25ste editie van de Roparun.

Door het Roparun Team van Nationale-Nederlanden Pensioen in samenwerking met de stichting Het SchaaKKasteeL en de Rotterdamse Schaakbond  werden diverse schaakactiviteiten georganiseerd in het gezellige en fraaie restaurant The World dat voor deze activiteiten gratis ter beschikking werd gesteld!

De activiteiten werden ondersteund met een speciale website Schaken tegen Kanker en met een Facebookpagina.

Er waren diverse toernooien voor jong en oud, grootmeester Jorden van Foreest gaf twee simultaans en er is een speciaal notatieboekje uitgegeven.

Het bedrag werd bijeengebracht door de deelnemers aan de activiteiten, door de verkoop van notatieboekjes en bijdragen van sponsoren die kosten voor hun rekening namen. En natuurlijk de inzet van de vrijwilligers niet vergeten.

Lees meer ….

De duizend euro van onze Ab

De actie Cadeau voor (wijlen) Ab Scheel, georganiseerd door het bestuur van de Rotterdamse Schaakbond, heeft duizend euro opgeleverd. De wens van Ab is om dit geld te gebruiken voor de organisatie van schaakactiviteiten in het kader van de strijd tegen kanker. Hiermee kunnen schaakactiviteiten worden gefaciliteerd die beogen om geld in te zamelen voor dit goede doel of het organiseren van schaakactiviteiten voor kinderen en volwassenen die lijden aan kanker en nog enige afleiding kunnen vinden met schaken.

Voor de hierboven genoemde activiteiten hoefde nog geen beroep te worden gedaan op het geld van Ab omdat er voldoende sponsorbijdragen waren.