41e Klim-Op-Jeugd­schaaktoernooi erg geslaagd!


41e Klim-Op-Jeugdschaaktoernooi weer erg geslaagd!

Op zaterdag 17 december werd in OBS Klim-Op aan de Bongerd in Capelle aan den IJssel voor de 41e keer het Klim-Op-Jeugdschaaktoernooi gehouden. Het werd weer een erg geslaagd toernooi. De sfeer was zoals altijd erg gezellig en gemoedelijk. Animo was er ook dit keer weer; zo’n 60 jeugdschakers wisten de weg naar Capelle aan den IJssel te vinden. Natuurlijk waren er veel jeugdschakers uit onze regio aanwezig, maar ook jonge denkhoofden uit Eindhoven, Amstelveen, Wassenaar, Schiedam en Den Haag waren er.

Schaakonderwijzer Jan Sijbesma had samen met Bep van Hoorn de organisatie in handen. Verder waren er vrijwilligers in touw om alles in goede banen te leiden. De deelnemers waren in drie leeftijdscategorieën verdeeld: t/m 8 jaar, t/m 10 jaar en t/m 12 jaar.

In de jongste groep was Yuvaan Vigg van schaakvereniging “De Pionnetjes” uit Schiedam de sterkste met 8½ uit 9. Tweede werd Ethan Mei van de thuisspelende Klim-Op met 6½ uit 9. De derde plaats werd opgeëist door Ethan Kwan uit Wassenaar met 6 uit 9. De prijs voor het beste meisje ging naar Malem Ngangbam van DD (Den Haag) met 5 uit 7. Het was weer een prachtig gezicht om die jonge kinderen achter het bord te zien zitten.

In de categorie t/m 10 jaar ging de eerste prijs naar Amir Tetova van de Klim-Op; hij scoorde 7 uit 7. Tweede werd Thom Groenewegen van sv Woerden met 6 uit 7 en derde Daniel Grigoryan van Pascal (Papendrecht) met 4½ uit 7. Het beste meisje was hier Thao Luong uit Eindhoven en Eviënne Jongejan van Pascal; beiden hadden 4 uit 7 en ontvingen beiden de prijs voor het beste meisje.

In de oudste categorie t/m 12 jaar ging de strijd tussen Liam Rooijakkers van sv Zukertort (Amstelveen) en Parsa Mohebbinezhad van Klim-Op. De onderlinge partij eindigde in remise. Beiden eindigden op 6½ uit 7. Parsa had 1 weerstandspunt meer en eindigde als eerste. De derde prijs ging naar Kai van IJsselmuide van sv Erasmus. Het beste meisje was Mara Madularea van sv Voorschoten.

Alle deelnemers gingen weer met een leuke herinnering naar huis en een schaakboek over Simon de schaker, beschikbaar gesteld door stichting “Het Schaakkasteel”. De organisatie kan terugkijken op een zeer geslaagd toernooi. Alle vrijwilligers worden langs deze weg nogmaals bedankt voor hun inzet!