80 jarig jubileum Schaakgenootschap Overschie


Afgelopen zaterdag, 28 mei 2016, vierde Schaakgenootschap Overschie haar 80 jarig jubileum in het Prachthuis. Na een feestelijke opening en een toespraak van de voorzitter gingen rond het middaguur een 5 tal teams beginnen aan een puzzeltocht door Overschie langs alle panden waar wij ooit hebben geschaakt in onze historie.  Op deze prachtige en heerlijk zomerse dag was er voor de wandelaars een rustpunt ingelast bij Verhage op de Burg. Baumannlaan, waar alle deelnemers tegen inlevering van een meegekregen schaakstuk, van een consumptie konden genieten.

Na de wandeling was er ruimte voor de leden en de oud-leden om even bij te komen en weer bij te praten met een broodje e.d. Rond 15.00 uur werd de speciale schaaktaart aangesneden door de ereleden Peter van Steenis (lid sedert 1947) en Rinus Degeling (lid sedert 1956) met behulp van Jaap van den Herik, zodat iedereen voorzien werd van een heerlijk stukje taart. 

80 jarig jubileum SGO

Iets later dan gepland werd er een kort schaaktoernooi gehouden met zo’n 35 leden en jeugdleden. De winnaars werden Henk Ochtman bij de senioren en Oumaima Tarifit in groep 1 en Raniya Kalloe in groep 2 bij de jeugdleden.

Inmiddels had het horecateam bestaande uit Roshni, Pieter, Lonneke en Monique verschillende en erg smakelijke gerechten bereid en kon er worden aangevallen door zo’n 70 aanwezigen.

Na de genoten maaltijd was er ruimte om alle vrijwilligers en organisatoren te bedanken en te fêteren op een leuk cadeau. Aansluitend vond de prijsuitreiking plaats en was er een klein prijsje voor iedere deelnemer.

Daarna werd er nog een spelletjesavond gehouden. O.a. werd er Risk, Kolonisten van Catan en Stratego gespeeld. Tegen middernacht werd er door een flink aantal schakers nog even opgeruimd en was het tijd om huiswaarts te keren. 

Bij deze wil ik iedereen bedanken voor hun aanwezigheid, gezelligheid en inzet op deze prachtige feestdag. Tevens wil ik graag de sponsors bedanken voor hun gulle bijdrage.

Natuurdrogisterij Paalman, Supermarkt Plus,  Slijterij Dirk III , De Warme Bakker, Snoepgenoten, het Vispaleis Overschie en Verhage. (allen gevestigd op de Burg. Baumannlaan)

Ronald Verbeek.