De Koddige Koning verovert De Doelen voor de 2e keer dit seizoen


Wij keken er als club al wekenlang naar uit, kinderen waren (een beetje) zenuwachtig, ouders belden met allerlei vragen. Schaakvereniging ‘De koddige koning’ gaat op woensdag 01 maart, middenin de voorjaarsvakantie, een hele middag schaakfeesten in De Doelen.

Ja, en dat is inderdaad al de 2e keer dit seizoen! In de herfstvakantie hebben we iets dergelijks ook al gedaan en dat was toen een leuk en gezellig succes. Waren er bij ons eerste schaakfeestje ca. 40 kinderen, dit keer waren er ongeveer 60 kinderen. Net als ons eerste feestje was het weer een hele gezellige middag.

 

Vanaf 13.00 uur begint De Doelen Studio langzaam vol te lopen, er komen steeds meer kinderen binnen. Kinderen zoeken elkaar op en beginnen tegen elkaar te schaken, wie nog geen tegenstander heeft wordt er aan eentje geholpen, want er lopen er toch meer rond die zoeken naar een speelkameraadje.

Ook het grote schaakbord met de grote schaakstukken trekt veel bekijks (ook van buiten!!) en spelertjes aan.

Het is bijna continu de hele middag in gebruik geweest.

 

Om ongeveer 13.30 uur opent jeugdtrainer Ruud Neumeijer de middag, heet iedereen van harte welkom en vertelt wat de bedoeling van vandaag is: een heleboel van jullie kennen elkaar niet, maar jullie hebben één ding gemeenschappelijk, jullie krijgen (bijna) allemaal schaakles van mij. Vanmiddag gaan we met z’n allen allemaal spelletjes doen die iets met schaken te maken hebben, om maar eens wat te noemen: Ren je rot, Schaakbingo, de grabbelton, de grote schaakstukken, Speedchess, Slachthuisschaak, Raindropchess, Solitaire, Kantelschaak, het is er allemaal.

De zaterdag ervoor was het E-team (t/m 10 jaar) RSB-kampioen geworden, daarom werden de leden die er waren van dat team even extra in het zonnetje gezet.

Vervolgens werden de nog aanwezige ouders de zaal uitgestuurd en het echte werk kon beginnen!

Er werd gestart met ‘Schaakbingo’, na deze uitputtingsslag een korte pauze, even een onderling spelletje schaak spelen met iemand die je net hebt ontmoet of al langer kent. Vervolgens was ‘Ren je rot’ en andere schaakspelletjes, met de hele groep of individueel en dat blijkt bij praktisch alle kinderen zeer goed in de smaak te vallen. We feesten en spelen de hele middag door.

Het is een dolle schaakboel in De Doelen, en vanaf 17.00 worden de kinderen opgehaald of door de achtergebleven ouders weer meegenomen naar huis.

Eerlijk gezegd heb ik geen enkele wanklank gehoord, niet van de kinderen en ook niet van de ouders.

Dank jullie wel dat we vanmiddag samen een feestje hebben gevierd, ook dank aan De Doelen waar we heel gelukkig waren met de ruimte waarin we hebben gefeest, wat ons betreft was dit niet de laatste keer!

HARTELIJK DANK aan De Doelen en het personeel dat het schaakfeest ook helemaal heeft meegespeeld!