Finalisten PJK C bekend


Afgelopen zaterdag 21 januari werd in het Denksportcentrum van Gouda – thuisbasis van S.C. Messemaker 1847 – de voorronde van het Persoonlijk Jeugdkampioenschap van de Rotterdamse Schaakbond voor de leeftijdscategorieën A, B en C gespeeld. Dit betreft de oudere jeugdschakers, dat wil zeggen geboren in 2005/2006 (A), 2007/2008 (B) of later (C). Vanuit de A-jeugd waren er geen deelnemers. Van de B-jeugd was alleen Matthijs van de Velde (S.C. Dordrecht) er. Hij streed met 15 C-spelers (waaronder 3 meisjes) om de eerste plaats.

Die C-spelers deden hun best bij de eerste 6 te eindigen en zich daarmee te plaatsen voor de finale van de C-categorie op 4 februari in Sliedrecht. Degenen die daarin slaagden waren Wouter Terlouw (S.V. Sliedrecht), Oscar Koppenens (RSR Ivoren Toren), Luca van Deelen (S.V. Spijkenisse), Samuel Lopes, Janice Fu en Yuhong Li (alle drie van S.S.V. Klim-Op). Matthijs van de Velde legde beslag op de 7e plaats en werd daarmee RSB-kampioen in categorie B. Hij ontving hiervoor een mooie beker. Alle andere deelnemers gingen met een medaille naar huis.

De 6 finalisten strijden op 4 februari om 3 bekers (waarvan 1 voor het beste meisje) en natuurlijk om het kampioenschap van de RSB in categorie C, wat tevens plaatsing voor het NJSK C-jeugd betekent.

Klik hier voor de uitslagen en de eindstand van de voorronde.