Gelukkig… Toch meer digitale clubbladen dan we dachten…


Bij de aanmelding van het “Digiblad nummer 8” van Schaakclub Dordrecht op de RSB-website vroeg Ton Slagboom, adjunct van die vereniging, me of Dordrecht de enige schaakvereniging was, waarvan het digitale verenigingsblad op de website van de RSB werd gepubliceerd. Nu was het inderdaad al een tijdje oorverdovend stil geweest met aanmeldingen dus ben ik op zoek gegaan naar andere digitale clubbladen. Ik merkte tevens dat SG Overschie inmiddels twee nieuwe edities van “Overschie Schaakt” op zijn website had gepubliceerd en ik ben zo vrij geweest om die alsnog op de clubbladenpagina te zetten. Het betreft de edities van juli 2016 en januari 2017.

Een heel fraai digitaal clubblad wordt verzorgd door Aad van den Berg van SV De IJssel. Hem heb ik vervolgens toestemming gevraagd om de uitgaven van januari 2017 en april 2017 te mogen plaatsen. Hij had geen bezwaar en dus staan deze edities van “IJsselschaak” er nu ook bij. Zeer de moeite waard!

Ricardo Klepke van SV Spijkenisse reageerde op mijn oproep in het vorige bericht aldus: “Beste webmaster van de RSB, naar aanleiding van het bericht omtrent de publicatie van het clubblad van SC Dordrecht: De clubbladen van SV Spijkenisse staan al geruime tijd op onze eigen website. Tussen de zomer van 2015 en de winter van 2016 heb ik samen met een aantal redacteuren vier clubbladen gemaakt.”

Dat ging dus voorspoedig, van een leien dakje en nog voor de wind ook! Ik heb de edities “Herfst 2016″en “Winter 2017” van “De Schaakbrug” eveneens op de site geplaatst.

Bij SV Krimpen aan den IJssel tenslotte is de laatste digitale uitgave van “Op goed geluk” die met volgnummer 224 en ook die kunt u via de clubbladenpagina inzien.

Stuur uw digitale verenigingsbladen in of stuur een e-mail als er een nieuw nummer uit is! Geef ook de leden van andere RSB-verenigingen via uw verenigingsblad eens inzicht in wat uw vereniging zo bijzonder maakt en geef uw ongetwijfeld informatieve en interessante gegevens via e-mail door aan webmaster@r-s-b.nl.

Klik hier om naar de clubbladenpagina te gaan.

Met vriendelijke groeten,

Willem Platje,
Webmaster RSB