Gemeentepenning Sliedrecht voor Henk Prins


SLIEDRECHT – Afgelopen zaterdag heeft Henk Prins, oud-penningmeester van Schaakvereniging Sliedrecht de Gemeentepenning Sliedrecht ontvangen. Wethouder Hanny Visser-Schlieker verraste de 60-jarige schaker met de terechte beloning voor zijn jarenlange vrijwilligerswerk.

Henk Prins heeft op 5 september afscheid genomen als penningmeester en bestuurslid van Schaakvereniging Sliedrecht. De onlangs 60 jaar geworden geboren en getogen Sliedrechter is maar liefst 37 jaar (!) penningmeester geweest van de 84-jarige schaakvereniging. In 1982 nam hij de kas over van Leen Dubbeldam en tot en met 2019 heeft Prins het ambt van penningmeester uitstekend ingevuld.

Henk Prins is al 43 jaar lid van “zijn “vereniging en in die 43 jaar was hij dus maar liefst 37 jaar lang de schatbewaarder. Hij deed dat met verve, want nooit kwam de schaakvereniging in financiële problemen. Integendeel, de vereniging floreert als nooit tevoren. Opvallend is ook dat tijdens zijn “bewind” maar zelden een contributieverhoging is doorgevoerd. Ook al vroegen de leden erom, Henk bleef volharden in het feit dat het niet nodig was. Enkele jaren geleden werd hij dan ook al terecht benoemd tot “Lid van Verdienste”, een titel die zeker bij Prins past.

Henk Prins was de zevende penningmeester in de geschiedenis van Schaakvereniging Sliedrecht en zeker de langst zittende. Illustere voorgangers van Prins waren de eerder genoemde Leen Dubbeldam, maar ook Jan Kamerman, Arie Koppelaar en Arie Visser.

Naast het bewaken van de kas van Schaakvereniging Sliedrecht heeft Henk Prins zich ook op een ander terrein zeer verdienstelijk gemaakt voor de schaaksport. Vanaf zijn 17e jaar “maakt hij problemen” en niet waar niemand op zit te wachten, nee hij maakt schaakproblemen. En dat doet hij zo goed dat hij inmiddels Internationaal Meester is op dat gebied. In de wereld van de schaakcomposities is Prins een vooraanstaand componist. Hij heeft al veel prijzen op zijn naam staan en zijn grote wens is om ooit grootmeester te worden in het maken van schaakproblemen.

Door zijn enorme inzet voor het schaken en in het algemeen voor Schaakvereniging Sliedrecht heeft Henk de Sliedrechtse gemeentepenning ontvangen.

Henk Prins