Update 17-11-2015: Fotoreportage Gezellig Wartburg Schaakfeest 2015


Wartburg 2015-3Buiten regende het pijpestelen, maar binnen werd er veel geschaakt door kinderen van de basisscholen uit de Rotterdamse regio. Voor de derde keer op rij werd op zaterdag 14 november het Wartburg Schaakfeest georganiseerd.
Minder deelnemers door de intocht van Sinterklaas en ook een JCC-ronde, maar met een gemotiveerd vrijwilligersteam.

Schaakfeest
Met het Schaakfeest willen we kinderen van de basisschool mooie en veel partijen laten spelen. Niet alleen kinderen die al lid zijn van een vereniging, maar alle kinderen die het leuk vinden om een potje te schaken.
Tussen de rondes door gingen veel kinderen voetballen in de voetbalkooien. Ook waren er stripboeken en Donald Ducks die niet alleen bij de kinderen gewild waren, maar ook bij de ouders en begeleiders. Op enkele tafels waren ook RainDrop Chess en schaken voor 4 personen te spelen. Daar werd veel gebruik van gemaakt! Ook de catering was prima op orde. Voor de kinderen waren er lekkere mandarijntjes en sapjes, naast nog enkele zoete lekkernijen en tosti’s. Dit jaar waren er weer veel bekers te vergeven, maar elk kind ontving daarnaast ook een medaille (met de kleuren van Rotterdam: groen en wit).

GeslaagdWartburg 2015-1
Ook dit jaar werd dit geslaagde schaakfeest georganiseerd in het Wartburg College (Guido de Brès). Toezichthouder Pieter den Hollander was net als vorig jaar weer aanwezig bij het toernooi en ook hij vindt het altijd bijzonder om bij dit toernooi te zijn. Mede dankzij zijn medewerking verliepen de huishoudelijke zaken soepel. Net als eerdere jaren heeft het grote vrijwilligersteam van SV Spijkenisse de organisatie van het feest verzorgd. Hierdoor was alles tot in de puntjes verzorgd. Van de aanmeldingen in de zaal, het indelen van de groepen, de catering, de omroepers en de tafelleiders. Alles was prima verzorgd tot en met het netjes en leeg opleveren van de zaal na het toernooi .

Na afloop was er nog een gezellig samenzijn in de personeelskamer van het Wartburg en onder het genot van een biertje, een wijntje en een frisdrankje kon nagepraat worden over dit geslaagde feest. Natuurlijk zijn er altijd verbeterpunten te signaleren, ook dit jaar.

Na zo een mooi toernooi denken we natuurlijk al aan het volgend jaar en hopen we dat er weer meer scholen meedoen uit onze regio.

Eduard Hartog

Update 16 november: Hieronder tref je de uitslagen en eindstanden van de  groepen aan:

Uitslagen en eindstand van groep 2, 3 en 4

Uitslagen en eindstand van groep 5

Uitslagen en eindstand van groep 6

Uitslagen en eindstand van groep 7

Uitslagen en eindstand van groep 8

Update 17 november: Hieronder staat de link naar de fotoreportage:

Foto’s Wartburg Schaakfeest 2015