Harold van Dijk wint RSB Open / PK


Harold van Dijk van SV Krimpen werd op 21 december voor de vierde keer kampioen van de RSB.

Harold van Dijk tijdens het Noteboom-toernooi 2019. Foto gemaakt door Frans Peeters.

Op voorhand was Harold niet de topfavoriet, want Peter Ypma van SV Messemaker heeft een hogere rating (2319 versus 2268). Het was jammer voor het toernooi dat Peter de ronden 3 en 4 wegens ziekte moest missen, maar dat doet niets af aan de fraaie toernooiwinst van Harold. In de laatste ronde kreeg Peter nog de kans om in een onderlinge partij langszij te komen, maar Harold sloeg deze aanval af. Door een (plus)remise te maken werd hij onbereikbaar voor de concurrentie. Peter werd uiteindelijk derde, want de tweede plek was knap voor Daniel Zevenhuizen van SV Spijkenisse.

De B-groep werd gewonnen door Murdoch Mac Lean van SV Erasmus, die iets meer weerstandspunten verzamelde dan Tjerk-Peter de Bruijn (SV Barendrecht). In de laatste ronde speelden zij remise tegen elkaar.

Het PK kende dit jaar een nieuwe opzet. Er waren als vanouds 2 groepen en 7 speelronden, maar die waren nu verdeeld over 4 zaterdagen. Ook de speellocatie was nieuw: De Lombard van RSR Ivoren Toren in hartje Rotterdam.

Op http://archief.r-s-b.nl/verslag2019/PK2019/rsbpk2019 zijn alle cijfertjes te vinden. En op http://r-s-b.nl/partijen-van-het-rsb-open-2019 een aantal partijen, waaronder de beslissende remise in groep A.

Door: Jason Zondag

Robert Aarts maakte foto’s tijdens de prijsuitreiking.