In Memoriam Jan Willem Kraaijeveld (1934-2016)


Van Schaakvereniging Sliedrecht ontvingen wij het trieste nieuws dat hun zeer trouwe lid Jan Willem Kraaijeveld na een kort ziekbed op 81-jarige leeftijd is overleden.

Jerry van Rekom, voorzitter Schaakvereniging Sliedrecht:

Natuurlijk gaan onze eerste gedachten uit naar zijn vrouw Annie, zijn kinderen en kleinkinderen.

Jan Willem is maar liefst 64 jaar lid geweest van zijn zo geliefde Schaakvereniging Sliedrecht. In 1952 werd de voormalige aannemer lid van Sliedrecht en is daarna nooit meer weggegaan.

Jan Willem is samen met de in 2003 overleden ere-voorzitter P.C. Parel het trouwste lid in de bijna 81-jarige historie van Schaakvereniging Sliedrecht. Door zijn trouwe lidmaatschap ontving hij terecht de gouden erespeld van de Koninklijke Nederlandse Schaakbond.

Jan Willem speelde tot het eind van zijn leven actief schaak. De laatste jaren had hij het vooral bij lange partijen lastig, maar nog steeds wist hij menig clublid te verslaan. Zijn schaakkracht boette de laatste decennia weinig in wat dat betreft. Hij eindigde altijd wel in de hoogste regionen van zijn groep.

Ook was hij vaste speler van externe teams waarin hij meespeelde. In de laatste jaren was hij zelfs de spil van het opgerichte vijfde team, dat uitkwam in de Viertallencompetitie van de Rotterdamse Schaakbond.

Naast het schaken was Jan Willem sociaal zeer betrokken bij Schaakvereniging Sliedrecht, miste hij nooit een jubileumfeestje en kon hij aan de bar uren vertellen over zijn tweede hobby, vissen. Vooral poeren op paling in de Biesbosch was zijn grote passie.

Jan Willem zal node gemist worden op de clubavond van Schaakvereniging Sliedrecht.

Moge hij rusten in vrede.

Aanstaande donderdag 7 juli is er vanaf 13.00 uur gelegenheid tot condoleren, waarna de rouwdienst (14.00 uur) en aansluitend de begrafenis zal plaatsvinden vanuit rouwcentrum De Drechtstreek, Jan Steenstraat 1 te Sliedrecht.

jwkraaijeveld-1024x768