In Memoriam: Kees Wessels


Van schaakvereniging Sliedrecht ontvingen wij het volgende bericht:

SLIEDRECHT – Afgelopen donderdag 11 augustus – vlak voor zijn zo geliefde clubavond bij Schaakvereniging Sliedrecht – is Kees Wessels na een kort ziekbed overleden. Zo verliest Schaakvereniging Sliedrecht in de 69-jarige Wessels één van de meest markante leden uit haar bijna 87-jarige historie. Nog maar enkele weken geleden speelde hij nog mee in het OKD en alhoewel al wat clubleden hadden gezien dat het niet zo goed ging met Kees, kon niemand zelfs maar bedenken dat hij zo snel zou overlijden.

Kees begon zijn schaakcarrière bij Charlois en zette deze voort bij IJsselmonde en bij Parsifal. De laatste decennia was hij een prominent lid van Schaakvereniging Sliedrecht.

Intern boekte hij succes door in 2000 clubkampioen te worden en in 2006 werd Kees snelschaakkoning. Tot op het laatste moment was hij voor iedereen een gevreesd tegenstander. Extern was hij een gouden kracht voor elk team waarin hij speelde. Dat was in het begin vooral in het eerste team, waar hij steevast met zwart zijn punten binnen haalde. De afgelopen jaren was hij de steunpilaar van het tweede team dat ook landelijk speelde. Je kon altijd op Kees rekenen.  Als er ergens een invaller nodig was, zelfs op een winterse maandagavond ergens in de uithoeken van de RSB, op Kees deed je nooit tevergeefs een beroep.

Lees meer…

 

Kees Wessels