Inschrijving amateurs Tata Steel Chess 2017 vanaf 31 oktober


tata-steel-persbericht

24 oktober 2016

Inschrijving amateurs Tata Steel Chess Tournament

Op maandag 31 oktober start de inschrijving voor de amateurtoernooien van de 79e editie van het Tata Steel Chess Tournament. Traditiegetrouw spelen de amateurs in januari hun rondes in De Moriaan in Wijk aan Zee, op een steenworp afstand van het podium waarop Anish Giri en de andere internationale grootmeesters hun partijen spelen. Het is een van de elementen die het Tata Steel Chess Tournament zo bijzonder maken: amateurs en grootmeesters die in één ruimte achter het bord plaatsnemen. De 79e editie van het Tata Steel Chess Tournament  vindt plaats in Wijk aan Zee van 13 januari tot en met 29 januari 2017.

“De start van de inschrijving is een moment waar amateurschakers reikhalzend naar uitkijken”, aldus Jeroen van den Berg, directeur van het Tata Steel Chess Tournament. “Het Wimbledon van het Schaken, zoals Levon Aronian ons toernooi heeft genoemd, komt voor hen dan weer dichtbij. Persoonlijk kijk ik er ook naar uit om al die 1.700 enthousiaste schakers van alle leeftijden en van over de hele wereld in Wijk aan Zee te zien samenkomen rond wat ons zo verbroedert: de schaaksport.”

Aanmelden voor de Weekendvierkampen, de Dagvierkampen en de Tienkampen kan vanaf 10.00 uur op maandag 31 oktober via de website van het Tata Steel Chess Tournament: www.tatasteelchess.com. Er is een beperkt aantal plaatsen voor amateurspelers. Aanmeldingen worden op volgorde van binnenkomst behandeld.

tatasteel_de_moriaan_01