Jubileumfeest Schaakvereniging Sliedrecht


Jubileumfeest Schaakvereniging Sliedrecht groot succes

SLIEDRECHT – Schaakvereniging Sliedrecht heeft haar 80-jarig jubileum op grootse wijze gevierd. Mede dankzij de medewerking van 4 Chess Queens, de beste schaaksters van Nederland, werd het afgelopen zaterdag één groot schaakfeest.

Na een ludieke opening met als hoogtepunt de openingszet van wethouder Hanny Visser-Schlieker bij de kloksimultaan van de oud-kampioenen van Sliedrecht tegen Bianca de Jong – Muhren barstte het schaakgeweld los.

De Chessqueens hadden het best zwaar tijdens de simultaans. Vooral de Sliedrechtse topspelers deden van zich gelden. Zo wist Wim Hokken te winnen van Bianca de Jong Muhren, versloeg Wim Pool Tea Lanchava en sloeg Kees Wessels hard toe tegen Zhaoqin Peng. Ook opvallend was dat voorzitter Jerry van Rekom, Wout Boer en Hans Klein beiden twee keer remise speelden tegen een Chess Queen.

De vier Chess Queens

De vier Chess Queens

Chess Queen Anne Haast heeft 3 Masterclasses verzorgd, aan senioren, jeugdleden en aan belangstellenden.

Het snelschaaktoernooi  werd een prooi voor Tea Lanchava, die Zhaoqin Peng net voor bleef. Goede derde was Niels Mijnster.

Ook de jeugd deed mee aan de simultaans en daarin wisten Adrian en Andrew Mensing netjes te remiseren tegen Zhaoqi Peng.

Zhaoqin_Peng_31_10_2015

Zhaoqin Peng tijdens haar simultaan

De organisatie kon om 17.30 uur met een zeer tevreden gevoel terugkijken op een prachtige schaakdag, waarvan iedereen had genoten.

Jerry van Rekom