Leo Meerman 100 jaar!


Op 24 september 2021 vierde onze schaakvriend Leo, omringd door geweldige familieleden en vrienden, zijn honderdste verjaardag op een prachtige locatie in Oss. Het was een feestje, zoals je van een levensgenieter als Leo, kon verwachten, met veel lekkere hapjes en drank in overvloed. Daar konden een aantal schakers van SGO niet bij ontbreken. Onze honderdjarige genoot zichtbaar van de feestvreugde en maakte nog een kranige indruk.

Een aantal jaren geleden had Leo Overschie verlaten om met zijn lieftallige levensgezel Marga in Oss te gaan wonen. Voor die tijd was Leo zo’n beetje elke vrijdagavond paraat om een potje te schaken. Liefst onder het genot van een rood wijntje. Hij was een van de meest enthousiaste schakers die ik heb ontmoet. Zelfs op hoge leeftijd was hij altijd nieuwsgierig of hij een partij iets beter had kunnen spelen en hij vroeg dan vaak advies, wat vaak uitmondde in een gezellige avond vol met anekdotes over zijn erg boeiende leven. Een mooie kerel en een goed mens die Leo ! Hopelijk kunnen wij nog veel verjaardagen met hem vieren.

In ons clubblad van augustus 2012 (pagina 33) staat een artikel waarin Leo, en volkomen terecht, op de troon is gezet.  http://sgo.feijen.info/Documents/Overschie%20Schaakt%20-%202012-08.pdf

Ronald Verbeek

 

Leo Meerman in 2012