Loek, Bianca, Iozefina en Anne komen naar Rotterdam


Het was een stille wens om in het Topsportcentrum Rotterdam ook toppers te mogen ontmoeten. In ons Topsportcentrum is drie jaar achtereen, met groot succes, het NK Jeugd georganiseerd waarbij voor het eerst alle partijen live te volgen waren en er online een internationale schaakwedstrijd plaatsvond. Rotterdam Topsport heeft een belangrijke rol gespeeld bij twee edities van het Tata Steel Chess Tournament on Tour in Rotterdam. De laatste keer in De Kuip, de voetbaltempel van Feyenoord.

We werden op onze wenken bediend door het aangekondigde bezoek van Loek van Wely, Bianca de Jong-Muhren, Iozefina Werle-Paulet en Anne Haast.

 

Ambassadeurs van onze schaaksport in actie

Loek, Bianca, Iozefina en Anne hebben veel gemeen. Ze hebben op zeer jonge leeftijd schaken geleerd en hun passie voor de schaaksport altijd behouden. Vanaf hun jeugd hebben ze veel prijzen gewonnen omdat ze sportief en competitief zijn ingesteld. Grootmeester Loek is meervoudig Nederlands kampioen en grootmeester. Grootmeester Iozefina won in 2019 de NK titel bij de dames. Grootmeester Bianca werd Europees Kampioen bij de jeugd. Bianca heeft, als medeoprichter, haar voortrekkersrol rol bij de stichting Chessqueens ingeruild voor het voorzitterschap van onze schaakbond. Iozefina is nog één van onze actieve Chessqueens en bestuurslid van de schaakbond. Grootmeester Tot slot is Anne meervoudig Nederlands Kampioen en vanaf de oprichting ook actief als één van onze Chessqueens.

Alle vier hebben ze partners die ook schaken en de passie voor de schaaksport met hen delen. Loek met de Salvadoraanse schaakmeester Lorena Zepeda, Bianca met schaakmeester Jan-Willem de Jong en Iozefina met schaakgrootmeester Jan Werle. Jan won in 2008 het kampioenschap van de EU. Anne woont in Tilburg samen met schaakmeester Stefan Kuipers. Inmiddels hebben de koppels jonge kinderen, een zoon en een dochter voor zowel Loek als Bianca en Iozefina kreeg vorig jaar zomer een zoontje met de toepasselijke naam Max. Anne en Stefan kregen in 2020 een dochter met de mooie naam Fleur. Anne doet samen met Stefan mee aan het toernooi. Naast een drukke baan, bestuursfuncties in de schaaksport en een jong gezin weten ze toch nog tijd vrij te maken voor dit soort kleine sociale initiatieven waarbij schaken wordt ingezet om een ander maatschappelijk doel te bereiken.

Lees meer…

 

Anne en Loek, winnaars van een Rapid toernooi in 2016

Anne en Loek, winnaars van een Rapid toernooi in 2016