Ludieke huldiging A-team


SLIEDRECHT – Afgelopen donderdag is het succesvolle A-team van Schaakvereniging Sliedrecht op ludieke wijze gehuldigd. Het team bestaande uit Marijn Hartog, William Gijsen, Jorik Klein en Adrian Mensing is bij het onlangs gehouden Nederlands kampioenschap als derde geëindigd. En dat moest, zoals bij Sliedrecht gebruikelijk is, gevierd worden. Voorzitter Jerry van Rekom had de eer om de talentvolle jongens en de teamleider Marcel Klein in het zonnetje te zetten. En dat deed hij op zijn eigen wijze.

Hij vergeleek het A-team met het ooit zo vermaarde The A-team bestaande uit Hannibal, Murdock, Face en B.A.  En wie met wie te vergelijken is maakte hij per persoon duidelijk.

Teamleider Marcel Klein werd omgedoopt in Mourinho Klein, al jaren de soms succesvolle, maar zenuwachtige teamleider. Soms spreekt hij lovend over zijn spelers en soms “bakken ze er niets van”. Net als de net ontslagen trainer van Manchester United. Opvallend is dat dit seizoen The A-team het best heeft gepresteerd tijdens de afwezigheid van Mourinho!?

Onder luid applaus van de vele aanwezigen ontvingen de spelers en de teamleider verschillende prijzen. Met de verwachting dat het team komend jaar bij elkaar blijft is het hopelijk niet de laatste huldiging van The A-team geweest.