Marleen van Amerongen nieuwe voorzitter KNSB


Marleen van AmerongenDe Koninklijke Nederlandse Schaakbond (KNSB) heeft tijdens de algemene ledenvergadering van 4 juni Marleen van Amerongen als nieuwe voorzitter gekozen. Zij volgt Eddy Schuyer op die na bijna negen jaar aftrad. Van Amerongen is de eerste vrouwelijke voorzitter in de geschiedenis van de KNSB.

Marleen van Amerongen (1973) studeerde Technische Bedrijfskunde aan de TU in Eindhoven, werkte daarna voor Unilever en vervolgens als manager Commerciële Zaken van het Parktheater in Eindhoven. Als schaakster was zij meermalen Nederlands jeugdkampioene en behaalde o.a. een vijfde plaats bij het jeugdwereldkampioenschap in 1991 in Brazilië.

In haar toesprak toonde Van Amerongen zich optimistisch over de toekomst van het schaken in Nederland. Zij ziet kansen op diverse terreinen waarbij de groeiende belangstelling voor schaken op scholen het meest in het oog springt. In veel landen worden de voordelen van jong leren schaken erkend en wordt schaken steeds vaker aangeboden als een vast onderdeel in het lesprogramma. (persbericht)