Meisjestoernooien tijdens de Rotterdamse Dakendagen


Meisjestoernooien tijdens de Rotterdamse Dakendagen

 

Door Poulien Knipscheer.

Het was op 3 juni zonnig en warm! Ik verwacht dat dit de heetste toernooien van dit jaar en misschien wel ooit zijn geweest. Dat gaf de nodige uitdagingen bovenop het dak, slechts hele kleine stukjes schaduw dus veel insmeren, hoedjes, parasols en dergelijke. Dodelijk vermoeiend, dus des te knapper dat de meisjes het volhielden om hele goede zetten te doen op de 64 zwart-witte velden! Hulde aan alle deelneemsters en begeleiders!

Het was een hele gezellige dag met naast vijf rondes toernooi natuurlijk ook PacoSako, Kamisado, nieuwe buttons kleuren, ruimteschaak en gelukkig onbeperkt limonade en lekkere chips. Gia had ’s middags zelfs haar ‘Alice in wonderland’-bord meegenomen wat bij het Erasmiaans een mooie prijs wist te winnen bij de ontwerpwedstrijd.

In de ochtend waren de ‘beginners’ aan de beurt. Voor een enkeling was het net te veel, de zon, de hitte, een echt toernooi, allemaal onbekende kinderen en dergelijke. Natuurlijk zagen we daar ook met enige regelmaat zetten die niet konden. Ik kan me een partij herinneren dat één van de coaches mijn aandacht trok omdat een partij afgelopen zou zijn. Nu was het dak niet zo groot, maar voordat ik ter plekke was hadden de meisjes alweer 3 zetten extra gedaan. (Ik geloof de coach, het zal vast ‘mat’ zijn geweest, maar de meisjes zijn daarna gewoon weer verder gegaan…..)

De prijzen gingen naar de kinderen die eigenlijk al wel hun stap 1 gehaald hebben – een volgende keer toch maar bij de ‘gevorderden’ meedoen, maar gelukkig was er voor iedereen een mooie medaille. Hopelijk smaakt dit toernooi naar ‘meer’ en zullen we deze meisjes nog veel vaker tegenkomen op allerlei toernooien.

Arjean, Ragna en Rhoda in elk geval van harte gefeliciteerd, maar ik ben zeker ook trots op alle andere meisjes!

Eindstand van het ochtendtoernooi:

Meisjestoernooi dakendagen ochtend.
Stand na ronde 5 op 3-6-2023

Pos Nam Score WP SB

1 Arjean Visee 5,0 15,0 15,00

2 Ragna Schöyer 4,0 14,0 9,00

3 Rhoda Nova Wilting 3,5 14,0 7,75

4 Yuna Klijn 3,0 10,5 4,00

5 Pien Bennik 2,5 15,5 4,75

6 Nour Koudadi 2,5 14,5 5,75

7 Thirza Schöyer 2,5 13,5 3,75

8 Kyra Jung 2,5 12,5 4,00

9 Belle Dijkxhoorn 2,5 10,5 4,25

10 Izel Pop de Ruiter 1,5 11,5 1,00

11 Amelie van Breda 1,0 11,0 1,00

12 Mila Klijn 1,0 9,0 1,00

13 Chloe Akkerman 0,5 10,0 0,50

Ochtendtoernooi op het dak

 

In de middag de ‘gevorderden’. Ineens moesten er klokken klaar gezet worden, hebben we te maken met kinderen die zelfs al Nederlandse Kampioenschappen spelen (en deze zelfs al wel eens gewonnen hebben). Ook daar deden kinderen mee die nog niet zo heel veel toernooien hebben gespeeld (voor een enkeling was het zelfs het allereerste toernooi).

Ontzettend leuk om te merken dat dit prima samen gaat en natuurlijk komen de ‘toernooitijgers’ boven drijven. Vijf rondes was eigenlijk net te weinig om er een hele duidelijke stand van te maken, zodat we te maken hadden met drie meisjes die met 4 punten op een tweede plaats eindigden.

In de laatste ronde krijgt dan ook de computer nog eens een ‘zonnesteek’ dus we gaan geen WP berekenen, alle drie de meisjes krijgen gewoon een beker. En natuurlijk Maya, alles gewonnen! Met een mooie kampioensbeker naar huis. Van harte gefeliciteerd!

Eindstand van het middagtoernooi:
Meisjestoernooi dakendagen middag
Stand na ronde 5 op 3 juni 2023:

Voor iedereen die over 2 weken nog NK pupillen gaat spelen, alvast heel veel succes!
En voor IEDEREEN – op 8 en 9 juli hebben de Chessqueens nog een heel leuk meidenweekend, doe vooral mee!

Hieronder nog enkele foto’s van het toernooi in de middag:

Middagtoernooi op het dak