Merwede Jeugdclub Competitie: ook derde avond prooi voor Pascal


Merwede Jeugdclubcompetitie: 3e avond opnieuw prooi voor Pascal

PERSBERICHT – Ook tijdens de 3e speelavond van de Merwede Jeugd-clubcompetitie wist het team van Pascal in Poule 1 eerste te worden. Nadat de eerste twee edities door Giessen / Linge waren gewonnen lijkt het jonge team van Pascal dusdanig gegroeid, dat ze de komende speelavonden een gooi kunnen doen naar de eindoverwinning. Het team van Christiaan Blom, Louis Lui, Joshua Koers en Kristel van Middelkoop wist alle drie de wedstrijden te winnen.

Voor het eerst in de nog korte geschiedenis van dit viertallentoernooi, vindt elke speelavond op een andere locatie plaats. Deze keer was dit het Camphusianum in Gorinchem. Teams van Dordrecht, Pascal, Sliedrecht, Giessen / Linge, Meerkerk, Sleeuwijk en een schoolteam van het Camphusianum spelen in poules van vier, waarbij elke keer gepromoveerd of gedegradeerd kan worden. Op de laatste speelavond van dit seizoen (in maart) zorgen de opgebouwde finalepunten voor de definitieve indeling in de poules en wordt om de bekers gespeeld.

Maar liefst 20 teams (dus ruim 80 schakers) uit de regio speelden deze avond mee in vijf poules. In Poule 1 lijken Pascal 1, Giessen / Linge 1 en Sliedrecht 1 langzamerhand zeker van een plek in de finalepoule 1. Dordrecht (bezig aan een sterke opmars van Poule 3 naar Poule 1) degradeerde, terwijl het Camphusianum voor de tweede keer promoveerde naar de hoogste klasse. De andere groepswinnaars waren Meerkerk 1 (Poule 3), Giessen / Linge 3 (Poule 4a) en Merwede 1 (Poule 4b).

Het initiatief van de verenigingen in het stroomgebied van de Merwede (gedeeltelijk RSB en SGS gebied) slaat aan. Begin volgend jaar is ronde 4 in Sleeuwijk en in maart is de grote finale in Sliedrecht.

Alle uitslagen van de 3e ronde staan op: http://www.schakendsliedrecht.nl/viertallen-uitslagen/