Messemaker 1847 pakt de dubbel!


Schaakvereniging Messemaker 1847 heeft afgelopen maandag in de laatste ronde in de hoofdklasse de wedstrijd tegen Erasmus gewonnen. Er werd gewonnen met 7-1, duidelijke cijfers die waardig zijn voor een kampioen. het verslag van de kampioenswedstrijd kunt u hier lezen

 

Op dinsdagavond werd in Dordrecht de bekerfinale gespeeld tussen SC Dordrecht en ook weer Messemaker 1847.

Een snelle remise kwam er op het 2e bord tussen de twee internationaal meesters Peter Scheeren en Mark Timmermans, na ongeveer een uurtje spelen.

Rik de Wilde scoorde daarna tegen Erik Hennink, Rik had ontwikkelingsvoorsprong en in combinatie met een verre vrijpion won hij de partij.

Jan Evengroen en Jacques Hennekes speelden een paardeindspel met beiden 7 pionnen. Op de een of andere manier wist Jan toch behendiger te manoeuvreren en kon hij het eindspel in zijn voordeel beslissen.

Tenslotte de partij op het 1e bord; Lennard den Boer tegen Peter Ypma. In een gecompliceerde partij wist Peter een stuk te veroveren. Na nog wat pogingen om tegenspel te krijgen moest uiteindelijk toch de handdoek in de ring worden geworden en kon het Goudse team de overwinning vieren.

 

het verslag vanuit Gouda kunt u hier lezen.