Niels Mijnster
aan kop in Vakantietoernooi


Niels Mijnster aan kop in Sliedrechts Schaak Vakantietoernooi

PersberichtSLIEDRECHT – Inmiddels is de 4e avond van het Sliedrechtse Schaak Vakantietoernooi gespeeld. Op avond vier waren er weer 57 schakers aanwezig, terwijl het aantal schakers wat een of meerdere avonden is geweest inmiddels op 92 staat. Het Vakantietoernooi is daarmee in de regio veruit het grootste toernooi en vanuit de hele regio komen dan ook schakers naar Sliedrecht. Het concept spreekt aan en naast het schaken wordt ook de sfeer geroemd.

Al voor het vierde jaar op rij organiseren Marcel Klein en Martijn Stoker dit toernooi namens de Schaakvereniging en dit jaar lijkt het voor het eerst te gaan gebeuren dat het toernooi ook echt een Sliedrechtse winnaar gaat krijgen. In alle groepen is het spannend en wordt er stevig gespeeld om de punten en het lijkt er wel op of er elke avond weer nieuwe kanshebbers bijkomen.

Niels Mijnster - Koploper in groep 1

Niels Mijnster – Koploper in groep 1

In Groep 1 lijkt het dit jaar dus echt te gaan gebeuren. Het zit er in, een Sliedrechtse winnaar. Niels Mijnster gaat aan kop, maar moest wel twee remises toestaan. Het is dus zeker nog niet gespeeld en het blijft dus spannend, want William Gijsen, Willem Barendswaard (die echt de smaak te pakken krijgt) en Jorik Klein zijn in de achtervolging. Voorlopig zijn oud-winnaars nog niet in de top te vinden. Naast de jonkies doen dus ook de ouderen het goed. Willem Barendswaard kwam de eerste avond nog onwennig binnen, maar scoort goed en ook Hans Klein laat zien dat hij het schaken nog niet is verleerd. Ook Tobias Dekker kan met een goede eindsprint nog steeds hoge ogen gooien.

Willem Barendswaard kanshebber in Groep 1

Willem Barendswaard kanshebber in Groep 1

In Groep 2 gaat Ron Melger nog aan de leiding met 100%, maar om echt te winnen zal hij nog wel een avond moeten komen. John van Waardenburg heeft hetzelfde euvel, want hij moet (om kans te maken op een hoge notering) echt nog twee keer komen. Daar vlak achter staat Martijn Stoker en Jurgen de Haan klaar om de leiding over te nemen als het kan. Maar in de achtervolgende groep zijn er ook nog genoeg kanshebbers om de komende twee speelavonden nog hoge ogen te gaan gooien.

Robin Tenhunen doet het goed in Groep 3

Robin Tenhunen doet het goed in Groep 3

In Groep 3 wisselen de leiders zich elke avond af. Nieuw (met drie overwinningen uit drie partijen) is Martin de Witte. Jarenlang niet geschaakt en nu dus aan de leiding, alhoewel hij dan wel de komende twee avonden nog moet komen (en winnen uiteraard). Vlak daarachter staan Koos van de Berg en Robin Tenhunen. Koos won het onderlinge duel en heeft zich daardoor in een mooie positie gemanoeuvreerd. Marcel Klein sluipt langzamerhand naar boven, maar aangezien elke avond andere spelers aan de top staan, is er gewoon nog weinig van te zeggen. Hier zijn zeker nog tien spelers die met een goede eindsprint nog hoge ogen gaan gooien.

Peter Goedegebuur kanshebber op een mooi resultaat

Peter Goedegebuur kanshebber op een mooi resultaat

Het blijft dus allemaal spannend in het toernooi! En niet alleen spannend, maar ook erg gezellig. Nog twee avonden en nog steeds kan iedereen meedoen, wellicht niet meer voor de prijzen, maar zeker om een avond gezellig te schaken.

Elk jaar wordt er tijdens de zomermaanden het Sliedrechts Vakantietoernooi georganiseerd. Veel schakers uit de regio schaken graag door en komen dan ook naar Sliedrecht. Op www.schakendsliedrecht.nl staat een uitgebreider verslag met ook alle rangen en standen.

Daarnaast zijn ook veel foto’s van het toernooi online te vinden (gebruik maken van deze foto’s mag ook, uiteraard met bronvermelding) op: https://www.flickr.com/photos/144974615@N05/albums/72157710065594326