Niels Mijnster kampioen van de Alblasserwaard 2018


Persbericht: Niels Mijnster kampioen van de Alblasserwaard 2018

SLIEDRECHT – Voor het eerst in jaren is er weer eens een Sliedrechtse kampioen van de Alblasserwaard. In een volledig Sliedrechtse finale wist Niels Mijnster zijn team- en clubgenoot Wim Pool te verslaan.

Wim Pool was in zijn groep ongedeeld winnaar, terwijl Niels Mijnster in zijn groep gelijk eindigde met Arjan van der Leij (Messemaker 1847/Sliedrecht) en Jaco Vonk  (De Giessen en Linge), maar had een betere SB score zodat Mijnster in de finale mocht spelen.

In de finale ging het eerst gelijk op, maar halverwege ging Mijnster in de aanval en wist met een mooie combinatie het kampioenschap naar zich toe te trekken.

Maar liefst 56 deelnemers speelden in de 38e editie van het Alblasserwaardtoernooi mee en de organisatie mag hiermee zeer content zijn, zeker gezien de overvolle schaak-agenda’s op de zaterdag. De spelers kwamen uit alle windstreken. Niet alleen uit Nederland, maar zelfs uit Makassar (Indonesië).

Uiteraard was er een grote afvaardiging van de organiserende vereniging Sliedrecht, maar ook van de overige regionale verenigingen waren er veel spelers, wat aangeeft dat de schaaksport echt leeft in de Drechtstreek.

Naast de door Niels Mijnster en Wim Pool gewonnen hoofdgroepen waren Dick vd Pluijm (Rotterdam), Jurgen de Haan (Sliedrecht), Sybe de Oude (Rotterdam), André van Dieën (Sliedrecht) en Marcel Klein (Sliedrecht) de winnaars van de overige groepen.

De 38e editie van het Alblasserwaardtoernooi kende in het jeugd- en seniorentoernooi een record aantal deelnemers van 150! Jack de Ruijter (Papendrecht) blijft de speler die de meeste edities heeft deelgenomen, namelijk 37!

Voor alle eindstanden zie www.schakendsliedrecht.nl

Alblasserwaardtoernooi 2018: Mark van Hulst (l) en winnaar Niels Mijnster

Alblasserwaardtoernooi 2018: Mark van Hulst (l) en winnaar Niels Mijnster