Niets zo straat als… Schaak!


PERSBERICHT BIBLIOTHEEK ROTTERDAM
Rotterdam, 10 december 2018

Er is niets zo straat als… Schaak!

Wie aan de bieb denkt, denkt aan het grote schaakspel in de hal. Maar schaken is lang geen ‘saaie sport’ meer. Nee, het eeuwenoude bordspel is hotter dan hot! Daarom staat hét spel der spellen vanaf 13 december in de schijnwerpers.

In december en januari staat de Centrale Bibliotheek in Rotterdam in het teken van schaken! Bezoekers genieten deze bijzondere periode van mooie en vreemde schaakspelen, historische weetjes en wonderlijke anekdotes over het spel dat mensen al eeuwenlang verbindt. Een greep uit het programma:

13 december t/m 20 januari: Expo: Schaak!
Al eeuwen heeft het schaakspel ontelbaar veel aanhangers: van de oude Perzen naar Napoleon tot de Wu Tang Clan. De expo bestaat uit mooie en vreemde schaakspelen, historische weetjes en wonderlijke anekdotes over het spel dat mensen al eeuwenlang verbindt.

16 december: Uurtje Kunst: Schaken in de kunst
In Uurtje Kunst neemt kunsthistoricus en museumdocent Hoo Man Chan je op meeslepende wijze mee in de geschiedenis van de beeldende kunst. Deze editie aandacht voor het schaken in de kunst.

28 december: Hiphop in je Bieb #3: Old skool & New talent

Tijdens de derde editie leert Gaétan van de Sande hoe je je talenten kunt gebruiken voor een carrière in de (hiphop) muziekindustrie, word je bijgepraat over het beroemde album Enter The Wu-Tang: 36 Chambers en Hiphop chess én treedt Sammie Sedano op.

28 december: Bibliotheekcollege met Tex de Wit 
Tijdens dit Bibliotheekcollege vertelt Tex de Wit, hoofdschrijver en nieuwsreporter van Zondag met Lubach, op een humoristische wijze over de geschiedenis van schaken. Wat heeft schaken te maken met humor, liefde en de tragiek van het leven?

Het volledige Schaak! programma is terug te vinden op https://www.bibliotheek.rotterdam.nl/actueel/nieuws/830-er-is-niets-zo-straat-als-schaak