Open Online Snelschaak Kampioenschap Dordrecht


Open Online Snelschaak Kampioenschap Dordrecht

Ter afsluiting van het memorabele “seizoen 2020-2021” organiseert schaakclub Dordrecht vanaf dinsdag 8 juni op Lichess een open snelschaak kampioenschap. Dit kampioenschap wordt gespeeld op vier opeenvolgende dinsdagavonden tussen 20.30 uur en 22.30 uur. Het betreft een open kampioenschap, dus het staat een ieder vrij om deel te nemen.

Het speeltempo bedraagt 5 minuten p.p.p.p. + 5 seconden per zet. Op 8, 15 en 22 juni zijn de voorronden en op 29 juni vind de finaleronde plaats.

Op basis van de resultaten in de voorronden wordt de finaleronde op sterkte ingedeeld. Om zich te plaatsen voor de finaleronde moet men minimaal 2 van de 3 voorronde-avonden hebben meegedaan. De resultaten tellen niet mee voor de Lichess ELO rating.

Om het geheel in goede banen te leiden is  een wedstrijdcommissie opgericht die bestaat uit Martijn Rijneveen (techniek) en Kees van ‘t Hoff (wedstrijdleider). We verwachten en rekenen uiteraard op een grote opkomst.

Voor een ieder die nog niet weet hoe je je kunt aanmelden bij team Dordrecht op Lichess hieronder nog een keer de aanmeldprocedure.

  1. Ga naar https://lichess.org/team/schaakclub-dordrecht
  2. Klik op de knop “aanmelden” rechts bovenin.
  3. Klik op het linkje “Registreren”.
  4. Vul een gebruikersnaam, mailadres, wachtwoord in en rond registratie af.
  5. Daarna ga je weer naar  https://lichess.org/team/schaakclub-dordrecht en kan je jezelf aanmelden bij het team schaakclub-dordrecht.

Met vriendelijke groet,

Teus Slotboom
Secretaris Schaakclub Dordrecht

Ton Slagboom
Adjunct Schaakclub Dordrecht