Panc Vink, oud-voorzitter en erelid De IJssel, overleden


Oud-voorzitter en erelid van De IJssel Panc Vink, 80 jaar, was sinds 1972 lid van De IJssel, meer dan 44 jaar. Eerder was hij al jeugdlid van de in 1957 opgeheven schaakvereniging Moordrecht. Vanaf 1975 tot 2000, precies 25 jaar, was hij voorzitter van De IJssel. Bij zijn aftreden werd hij benoemd tot erelid.

Panc Vink was een markant lid, die vrijwel geen clubavond oversloeg. Hij speelde 258 maal mee voor de IJssel in teams voor de RSB-competitie. Meerdere malen was hij ‘de beste Vink’, de winnaar van het familietreffen op het VINK Zuidplas Top 12 toernooi. Een toernooi waaraan hij mede door familiebanden zeer was gehecht.

De vereniging verliest in hem niet alleen een groot schaakliefhebber, maar ook een zeer bij de vereniging betrokken lid. Hij die zoveel opdiepte over de historie van Moordrecht, waaronder ook veel wetenswaardigheden over de schaakgeschiedenis, is nu zelf historie geworden.

 

Ter nagedachtenis aan Panc Vink wordt op verzoek van sponsor Bouwbedrijf Frans Vink&Zn, waar schaakvereniging De IJssel van harte mee instemde, de naam van het VINK Zuidplas Top 12 toernooi gewijzigd in Panc Vink Zuidplas Top 12 toernooi.