Pathena Rotterdam in de middenmoot in Parijs


Pathena Rotterdam is in het 2e FTPA jeugdteam toernooi in Parijs, in het paasweekend, in de middenmoot geëindigd. Met 3 nederlagen en 2 overwinningen wist het team onder leiding van Merijn van Delft en Peter Ypma zich staande te houden in een stevig bezet wedstrijdveld. Overwinningen werden geboekt tegen het team uit Ierland en een team uit Frankrijk, maar Moermansk, Griekenland en het thuisteam waren voor dit Pathena team te sterk.

Opnieuw mocht Pathena dus een team afvaardigen naar Frankrijk. De topborden waren goed bezet door Joris Kokje, Marijn den Hartog, Kevin Nguyen en Jasper Beukema. 4 spelers die al enkele keren voor Pathena uitkwamen. Ook Lucas Nguyen, Dylan Achutan en Daniel Kutchoukov speelden al eerder voor het team, terwijl Dries Wedda, Luana Mensing en Jesse van Dongen debuteerden voor Pathena.

Een mooie internationale belevenis tegen sterke tegenstanders en met veel voorbereiding en analysekracht ingebracht door de teamcoaches Merijn en Peter, die hun handen vol hadden dit weekend. Het toernooi werd gehouden in een mooi kasteel net buiten het centrum van Parijs.

Voor een uitgebreid verslag per ronde: home.pathena.nl