Persbericht stertraining en trainerscursus


Persberichtje ster- en schaduwtraining en Trainerscursus

Afgelopen woensdag 20 september zijn de stertrainingen voor talentvolle meisjes, de schaduwtraining voor enthousiaste jonge meisje en de trainerscursus gestart.

>Hoewel de meisjesgroepen klein zijn, waren het wel hele motiverende momenten. De meisjes hebben met elkaar hard gewerkt

Na de meisjestraining was er even pauze. Daarna waren de volwassenen aan de beurt. De cursus Schaaktrainer 2 is goed gevuld. Veel enthousiasme ook bij deze 15 (aspirant)trainers. Jammer dat een aantal verenigingen in Rotterdam de subsidie die hiervoor verkrijgbaar is bij Rotterdam Sportsupport laat liggen.

Helaas waren er problemen in het OV waardoor niet iedereen op tijd kon zijn. Voor degene die wel op tijd waren, was er even iets kleins te eten. Tijdens de cursus hebben de cursisten zich bezig gehouden met de stappenmethode, met orde houden en met ‘regels en routines’

Cursusleidster Anne Haast heeft zowel de stertraining als de trainerscursus in goede banen weten te leiden en er motiverende uren van weten te maken. Kim Meijer heeft de enthousiaste jonge meisjes in de schaduwtraining goed aan het werk gehouden (in deze groep is nog wat plaats). Daarnaast bedanken we natuurlijk de Kralingsche School voor de gastvrijheid.

Poulien Knipscheer
Schaakopleidingen