RSB biedt prachtig Podium aan JCC en NK E


De KNSB JeugdClubCompetitie en de NK E-teams in Rotterdam. Dat was afgelopen zaterdag 14 september 2019 voor velen even wennen. Sinds jaren werd de JCC immers in Den Bosch gehouden. Het was de vertrouwde locatie geworden voor de Meesterklassen A, C en D. Een gemis was dat de Promotieklasse A in een andere stad gespeeld moest worden en ook nog tegelijk. Het maakte het voor betrokkenen van verenigingen met teams in de Promotieklasse én Meesterklasse fysiek onmogelijk om alle teams te volgen. Verder stond het NK voor E-teams separaat van de JCC.

Rechts het Podium. Tussen de partijen door genoten de deelnemers van het mooie weer. Zo kon er gevoetbald en gebasketbald worden. Er was ook een tuinschaakspel opgesteld. (foto Hans van den Beukel)

Vanuit de RSB is gezocht naar een geschikte locatie om alle JCC-klassen én de NK-E teams onder één dak te brengen. We kwamen uit op een prachtige locatie aan de Maas, namelijk het Podium aan de Maas in Rotterdam. Net als de RSB was ook de KNSB meteen enthousiast over dit gebouw, dat is ontworpen door het befaamde bureau van Gerrit Rietveld. Het was één van zijn laatste ontwerpen, een kubusachtig gebouw, wat goed past bij de vorm van ons lievelingsspeelbord, dat van het schaken. Het telt 6 lagen en die waren zaterdag allemaal nodig om een podium te bieden aan 14 A-teams, 20 C-teams en maar liefst 40 E-teams (allemaal viertallen) inclusief ouders, begeleiders en organisatoren.

De A en C speelden hun eerste twee ronden. Vanuit de RSB deden de A-teams van Sliedrecht, Klim-Op en Spijkenisse en de C-teams van Klim-Op (1 en 2), RSR Ivoren Toren en IJSKO mee. IJSKO is een samengesteld team van spelers van IJsselmonde, Sliedrecht, Krimpen en Overschie. Het werd op het laatste moment toegevoegd om een even aantal teams te krijgen. Op 5 oktober gaan al deze teams verder en dan komen ook de Promotieklasse en de Meesterklasse D erbij, waarna er nog speeldagen in november volgen. De uitslagen, tussenstanden en foto’s zijn via de JCC toernooi pagina van de KNSB te vinden.

Vanaf het Podium een prachtig uitzicht op de Maas. (foto Ilja Kalle)

Voor de E-teams moest het in één dag gebeuren. Zij speelden 7 ronden, verspreid over 2 verdiepingen. RSR Ivoren Toren E1 wist de 3e prijs te bemachtigen en Klim-Op E1 pakte de 4e prijs. Puike prestaties van deze RSB verenigingen! Maar ook Messemaker 1847 E1, RSR Ivoren Toren E2, Spijkenisse E1, Klim-Op E2 en PASCAL E1 lieten mooi schaak zien en scoorden de nodige punten. De uitslagen, eindstand en foto’s zijn via de NK E-teams pagina van de KNSB te vinden.

De RSB kan terugkijken op een geslaagde dag, mede dankzij een aantal hardwerkende vrijwilligers. Het zou mooi zijn als er zich nog een aantal extra vrijwilligers zouden melden, want vele handen maken licht werk. Vooral bij het opbouwen en inrichten van de zalen op vrijdag en het afbouwen op zaterdagavond kunnen we nog mensen gebruiken. Meld je hiervoor bij Angelo Ayala (voorzitter@r-s-b.nl) of Hans van den Beukel (jeugdleider@r-s-b.nl).

Het E1 team van ESV uit Eindhoven is de nieuwe Nederlands kampioen en heeft zojuist de wisselbokaal uitgereikt gekregen van KNSB directeur Dharma Tjiam, midden op de foto. (foto Ilja Kalle)