RSB Schoolschaakkampioenschap Basisscholen – Za 19 Maart


Op zaterdag 19 maart a.s. wordt op VMBO Veenoord, Veenoord 15 op Rotterdam-Zuid het Schoolschaakkampioenschap Basisonderwijs Algemeen van de Rotterdamse Schaakbond gehouden. Welk schoolschaakteam wordt dit jaar kampioen?

De beste drie schoolschaakteams plaatsen zich voor het Nederlands Schoolschaakkampioenschap. Basisscholen kunnen zich voor dit kampioenschap inschrijven. Een team bestaat uit vier spelers/speelsters (plus eventuele reserve), die op de desbetreffende school zitten. Dit kampioenschap is te vergelijken met de kampioenspoule op het Erasmiaans Schoolschaakfestijn, dat dit jaar helaas niet door kan gaan.

Hieronder volgt belangrijke informatie over dit kampioenschap:

PLAATS:
VMBO Veenoord, Veenoord 15 3079 NH Rotterdam. Parkeren kan in de buurt van de school. De school is ook te bereiken met tramlijn 2 en 23 en buslijn 70 en 76.

DATUM EN AANVANGSTIJD:
Zaterdag 19 maart a.s. Aanvang: 11 uur. Prijsuitreiking: ca. 17.00 uur.

SPEELSCHEMA:
Er worden 7 ronden met een bedenktijd van 20 min. p.p.p.p. gespeeld. De indeling gebeurt volgens het Zwitsers systeem met behulp van de computer.

KOSTEN:
Het inschrijfgeld bedraagt 20 euro per team, aan de speelzaal te voldoen.

PRIJZEN:
Voor de beste drie schoolteams is er een beker en voor de spelers een medaille. Verder ontvangen alle deelnemers een vaantje.

INSCHRIJVING:
Er kan ingeschreven worden bij: Jan Sijbesma, email: jansijbesma1950@gmail.com of telefonisch: 010 4505065 en 06 54621879. Inschrijven kan tot en met donderdag 17 maart.

WEDSTRIJDREGLEMENT:
Er wordt gespeeld volgens het FIDE-reglement Rapidschaak. Na inschrijving zal een reglement verstrekt worden.

We hopen, dat veel schoolteams zich zullen aanmelden.

Jan Sijbesma