RSB-teams handhaven zich
tijdens de JCC


Zaterdag 28 november was de laatste speeldag van de Jeugdclubcompetitie (JCC). Dit officiële NK voor jeugdclubteams werd gespeeld in Sociaal-Cultureel Centrum De Biechten, in het plaatsje Hintham, gem. Den Bosch. Het JCC bestaat uit drie meesterklassen voor leeftijdscategorieën A (incl. B), C en D. Daarnaast is er een promotieklasse voor categorie A. Er deden dit jaar meerdere RSB-verenigingen mee.

In meesterklasse D werd meegedaan door Klim-Op en wel met twee teams in de competitie van in totaal 24 teams. Beide teams plaatsten zich rechtstreeks via de JCK in januari. Het eerste team stond bij de start van de laatste speeldag nog bovenaan met 10 punten uit zes wedstrijden samen met VAS. Helaas werd het onderlinge duel verloren met 3-1. Maar dankzij twee overwinningen in de laatste twee wedstrijden werd door Klim-Op 1 heel knap de 3e plaats gehaald. Het tweede team begon met een overwinning maar na een kleine nederlaag en een gelijkspel bleven ze in de middenmoot met een 50%-score. Klim-Op 2 werd gedeeld 10e.

In meesterklasse C speelde naast Klim-Op ook debutant RSR Ivoren Toren. Zij vielen in voor Messemaker, dat zich op het JCK als tweede had weten te plaatsen, maar zich had teruggetrokken. Deze klasse telde 20 teams. Drie teams staken duidelijk uit boven de rest. Zij eindigden gedeeld eerste met 14 punten. De best of de rest was het team van onze Klim-Op denkhoofden, zij werden dus 4e (gedeeld) met 9 punten. RSR Ivoren Toren heeft zijn debuut met zeven prachtige punten opgeluisterd. Er kwamen helaas op de slotdag geen punten meer bij en het eindigde op een gedeelde 11e plaats. Wel kon Enze Shao (981) eindelijk juichen met een spectaculaire overwinning op Ruben Bourgonjen (1654!). Dit leverde een zeer tevreden RSB-voorzitter op, die als teamleider optrad.

JCC_2015_Foto1

Klim-Op tijdens de wedstrijd (4-0) tegen De Stormpionnen
v.l.n.r. Lucas, Sebastiaan, Ting Ting, Matijn

JCC_2015_Foto2

RSR Ivoren Toren tijdens de laatste partij tegen De Paardensprong
v.r.n.l. Enze, Sybe, Qian, Kim

In meesterklasse A waren we vertegenwoordigd door maar liefst 5 teams in een klasse met slechts 16 teams! Er degraderen drie teams naar de promotieklasse. Al onze teams hebben zich gehandhaafd. Een fantastisch resultaat. Messemaker 1847 was ondanks de 5e plaats de morele winnaar aangezien zij met drie borden toch vijfde werden. Helaas telt het vierde bord ook zwaar mee. Naast de ratingkanonnen Liam, Kevin en Bernard is het gat met de overige eigen kweek te groot om voor de podiumplaatsen te kunnen gaan. Als er volgend jaar nog zo’n ratingkanjer meedoet zal serieus voor het allerhoogste kunnen worden gestreden. Direct achter het team uit Gouda is Spijkenisse geëindigd op de 6e plek weliswaar met twee punten minder. Dit was vooral te danken aan de tweede helft van de competitie waarbij de twee schamele puntjes werden verhoogd tot acht in totaal. Sliedrecht is de volgende die we vinden op de eindranglijst op de 9e plaats met een wedstrijdpunt minder. Charlois-Europoort en Klim-Op  vinden we net boven de streep met toch beiden een verdienstelijk 6 punten. Dat is evenveel als degradant De Toren Arnhem, maar deze had ondanks een veel hogere rating minder bordpunten verzameld. Al met al een goed RSB-resultaat.

JCC_2015_Foto3

Messemaker tijdens de laatste wedstrijd tegen Landau (2-2)
v.l.n.r. Liam, Kevin, Bernard, David

JCC_2015_Foto4

Spijkenisse tijdens laatste wedstrijd tegen De Toren Arnhem (3½-½)
v.r.n.l. Daniel, Bart, Steven, Steyn

JCC_2015_Foto5

Sliedrecht rijdens de laatste wedstrijd tegen Santpoort (2-2)
v.r.n.l. Marijn, Andrew, Adrian, Jorik

JCC_2015_Foto6

Charlois-Europoort A1 tijdens de laatste wedstrijd tegen STB A2
v.r.n.l. Robin, Wang, Joris, Angelique

Promotieklasse A werd twee maal in onze regio gespeeld, de tweede dag (2e en 3e ronde) werd gespeeld bij Charlois Europoort en de laatste speeldag (6e en 7e ronde) bij Spijkenisse. Ondanks het thuisvoordeel konden onze teams geen indruk maken. Spijkenisse deed het nog best aardig met zes punten uit zeven wedstrijden.  Met vijf punten wist Charlois Europoort twee ploegen onder zich te houden.

Individuele prestaties
In meesterklasse A haalde Kevin Nguyen (Messemaker) een topscore van 7 uit 8. Slechts een speler deed het beter. Daniel Zevenhuizen (Spijkenisse) haalde ook een top 10-notering met zijn 5½ punten. Bernard Evengroen (Messemaker) hengelde 5 punten binnen.
In meesterklasse C was de beste RSB-score voor Sebastiaan Janse (Klim-Op) met 4 uit 6. Daarachter Lucas Nguyen (Klim-Op) en Sybe de Oude (RSR Ivoren Toren, overgevlogen van Klim-Op) beiden met 3½ uit 6. De 3 uit 4 van Diego Kaersenhout (RSR Ivoren Toren) is ook een topprestatie.
In meesterklasse D valt vooral de hoge notering van Circe Janse (Klim-Op) op met 6 uit 8. Daniel Kudlicka haalde zelfs 5 uit 6!
In promotieklasse A leefde Lambert Wildemans (Charlois Europoort) zich uit. Hij werd 9e met een score van 4 uit 5. De 3 uit 6 van Vinh Nguyen Quang (Spijkenisse) mag er ook wezen.

Voor alle uitslagen en eindstanden zie:  Jeugd Clubcompetitie 2015

Voor een verslag van het sterk vertegenwoordigde Klim-Op met meer foto’s zie: Verslag JCC Klim-Op

Angelo Ayala