RSB wint (alweer) het Huttontoernooi!


RSB WINT HUTTON-TOERNOOI

Op zaterdag 28 oktober trokken twintig jeugdschakers uit de Rotterdamse Schaakbond onder leiding van teamleider Jan Sijbesma richting Utrecht voor het Hutton-toernooi. Dat is het Nederlands Kampioenschap van de onderbonden. De onderbonden sturen hun sterkste teams (viertallen) in de verschillende leeftijdscategorieën. Er werden vijf ronden gespeeld in elke categorie met een bedenktijd van 15 minuten + 10 seconden per zet.

De RSB was in alle vijf leeftijdscategorieën vertegenwoordigd. De twintig denkhoofden gingen voor de winst! Dat lukte geweldig goed. In de A-, B- en D-categorie waren de RSB-teams heer en meester. Ze werden in hun categorie overduidelijk eerste. Het E-team werd derde en het C-team viel niet in de prijzen. Mooie prestaties dus van de RSB’ers!

Het A-team bestond uit: Mees (4½ uit 5), Dylan (5 uit 5!), Ryan (4½ uit 5) en Jungbin (3½ uit 5).
In de B waren aanwezig: Alan (5 uit 5!), Vince (3½ uit 5), Dana (4 uit 5) en Jungmin (2½ uit 5).
Het winnende D-team bestond uit: Oscar (4 uit 5), Amir (4 uit 5), Arda (4 uit 5 en Parsa (4½ uit 5).
Het E-team dat derde werd, was vertegenwoordigd met: Dorian (2½ uit 5), Yuvaan (3 uit 5), Ethan (5 uit 5!) en Maya (2 uit 5).
In het C-team schaakten: Samuel (2 uit 5), Rawi (2 uit 5), Luca (1 uit 5) en Luuk (2½ uit 5).

In het totaalklassement haalde de RSB 39 bordpunten en 68½ bordpunt. Tweede werd het organiserende SGS en derde SGA. De grote wisselbeker kwam weer in Rotterdams bezit! (zie foto hierboven) “De beker is weer thuis!” werd er gezegd. Van de laatste edities heeft de RSB er acht gewonnen! Na afloop werd er traditiegetrouw gegeten in een MacDonalds in onze regio. Het was een leuke en succesvolle dag. Alle spelers en speelsters, bedankt voor jullie deelname! Ouders, die gereden hebben, hartelijk dank voor het vervoer en de begeleiding!

Jan Sijbesma teamleider RSB-team

Hieronder nog wat foto’s van een succesvolle en plezierige dag:

De trotse teamleider Jan Sijbesma met de beker.