Schaakvereniging Sliedrecht behoort tot de club van 100!


Voor het eerst in de 83-jarige historie van Schaakvereniging Sliedrecht heeft de vereniging meer dan 100 leden op de ledenlijst staan. Afgelopen week kon secretaris Peter van den Bergh melden dat de grens van 100 was gepasseerd en dat de teller op 103 staat.

Aan het begin van het seizoen had de vereniging van voorzitter Jerry van Rekom 92 leden en de doelstelling van dit seizoen was om de 100 te gaan halen. In april is het dus al zover en de mijlpaal betekent ook dat Schaakvereniging Sliedrecht één van de vier verenigingen van de Rotterdamse Schaakbond is die meer dan 100 leden heeft!

Een unieke prestatie van de op papier kleine gemeente die Sliedrecht is. Alleen verenigingen uit Rotterdam (RSR Ivoren Toren en Erasmus) en Spijkenisse kennen meer leden dan Sliedrecht. Van de 37 RSB-verenigingen is Sliedrecht dus één van de grootsten.

Voor de stijging van het aantal leden bij Schaakvereniging Sliedrecht zorgen vooral nieuwe jeugdleden. De afgelopen maanden steeg het aantal jeugdleden van 30 naar 40. Opvallend daarbij is het grote aantal meisjes dat lid is geworden. Daarnaast is het seniorenbestand zeer constant, dit in tegenstelling tot veel andere schaakverenigingen, die juist het aantal seniorenleden zien dalen.

De stijging van het aantal leden bracht al eerder dit seizoen een mijlpaal, want nog niet eerder kwam Sliedrecht met 6 teams uit in de externe competitie.

Al met al is Schaakvereniging Sliedrecht een zeer gezonde vereniging, die de toekomst met vertrouwen tegemoet kan zien. “En er kunnen nog meer leden bij”, meldt voorzitter Van Rekom. “We willen ook huisschakers ruimte bieden om gezellig een potje te schaken, maar ook fervente clubschakers zijn welkom om in een sterke interne competitie mee te spelen. En natuurlijk blijven jeugdleden welkom. Dat is de toekomst.”

Zie ook: www.schakendsliedrecht.nl