Eduard van Beinum weer winnaar Jos de Rooij 345-toernooi


Net als eerdere jaren heeft de Eduard van Beinumschool het 345-toernooi gewonnen. Ditmaal vooral doordat ze met 14 deelnemers aantraden, terwijl de verdienstelijke nummer 2 (Jacob van Maris) met 11 spelers meedeed. De “Eduard” behaalde 129 punten, terwijl de “Joris” 110 punten behaalde (dus een hoger gemiddelde). Deze 2 scholen hebben daarmee een plaats veroverd op het NK 345 dat in Utrecht wordt gehouden. Op de derde plaats eindigde Müllerpier (7 deelnemers en 68 punten).

Naast de schoolprijzen waren er ook individuele prijzen te verdienen. Opvallend was dat alle groepswinnaars 5 uit 5 scoorden!
De eerste prijs van groep 3 ging naar Eden Xu Yan voor Rafaël Koers en Leonardo Rampioni.
De eerste prijs van groep 4 ging naar Daphne Smeets met daarachter gezamenlijk op de tweede plaats Arjan Ramdajal en Simon Eisma.
De eerste prijs van groep 5 ging naar Mees van Batenburg. Ook hier een gezamenlijke tweede plaats met Rawi Wortman en Oscar Verwer.

Het was een heel geslaagd toernooi. Veel kinderen hebben voor het eerst een schaaktoernooi meegemaakt. Hopelijk gaan enkele kinderen ook door hiermee. De eerste aanmelding is al binnen!

De volledige uitslag kun je hier terugzien.

Downloaden (PDF, 103KB)