Sliedrechts vakantietoernooi krijgt bloedstollende finale


Na de 5e speelavond heeft Jan Jaap Janse een belangrijke stap gezet naar de top van het klassement. In een rechtstreeks duel met Rembrandt Bruil wist JJJ te winnen en zo dichtbij Rembrandt te komen. In de rangschikking staat Rembrandt nog bovenaan, maar in percentage staan de schakers gelijk. De top 4 wordt gecompleteerd door Peter van den Bergh en Jorik Klein. Beiden kwamen deze speelavond niet in actie, maar dat de titel naar 1 van deze 4 spelers zal gaan is duidelijk. Jan Jaap zal dan nog wel 3 partijen moeten spelen, terwijl de rest al voldoende heeft gespeeld. Rembrandt heeft zijn naast concurrenten al gehad, terwijl de anderen nog tegen elkaar moeten spelen. Het gaat dus bloedstollend spannend worden de laatste ronde.

In Groep 2 is het helemaal spannend. De top 9 maakt gewoon nog kans op ereplaatsen en zelfs de nummer 15 zou gewoon nog volgende week in de top 5 kunnen staan, dus hier kan werkelijk nog alles gebeuren. Voorlopig echter staat Ron Melger aan kop. Hij had het deze avond niet makkelijk, zo verloor hij van naaste belager John van Waardenburg, maar hij herstelde zich in de laatste ronde door Martijn Stoker pootje te lichten. Ook Otto van Haren doet het uitstekend. Otto wist zelfs 3 keer te winnen deze avond. Maar de concurrentie is dus groot. Henk van der Hoek, Willem Kuiper, Bert van Hees en Joost Stoker zitten het drietal op de hielen.

In Groep 3 lijkt de winnaar duidelijk. Luana Mensing staat mooi bovenaan. Alleen een hele slechte laatste avond kan nog roet in het eten gooien, maar daar gaat niemand vanuit. Nummer 2 is Luc Leendertse. In de laatste ronde boekte hij een mooie overwinning op naaste belager Peter de Voogd, die heel mooi op een derde plaats blijft staan. Daarachter staat een groot en langgerekt veld van schakers die hopen op een mooie laatste avond om zodoende nog in de prijzen te vallen.

Volgende week donderdag is de laatste avond van het vakantietoernooi 2017. Na de laatste ronde is de prijsuitreiking. Voor meer verslagen, foto’s en alle standen: www.schakendsliedrecht.nl

Jan Jaap Janse won 3 keer en is nu medekoploper