ssv Klim-Op: derde in meesterklasse D


Klim-Op_D1

Klim-Op derde in Meesterklasse 2015: v.l.n.r. Liqin Lu, Tommy Tran, Tobias Lipschart, Marek Kudlicka, Daniel Kudlicka, daarachter Jan Sijbesma.

Op zaterdag 28 november werd in Den Bosch de laatste dag van de Meesterklassen A, C en D afgewerkt. ssv Klim-Op deed dit jaar met vier teams mee aan dit officiële Nederlands kampioenschap voor teams. In de D-categorie (t/m 12 jaar) waren twee Klim-Op-teams geplaatst. Het eerste team stond na de eerste twee speelzaterdagen op een gedeelde eerste plaats samen met VAS uit Amsterdam. Dat werd op deze laatste speeldag onze eerste tegenstander. Helaas waren de Amsterdammers wat te sterk dit keer: 1 – 3. Vervolgens moesten de twee Klim-Opteams het tegen elkaar opnemen. Dat was best nog wel spannend, maar het eerste won uiteindelijk met 2½ – 1½. In de laatste ronde moest Klim-Op D1 de derde plaats veilig stellen, maar het verschil met Moira/Domtoren op plaats 4 was slechts een halve bordpunt. Landau D1 uit Axel was de tegenstander en de Klim-Oppers wisten dit knap te winnen: 3 – 1. Moira/Domtoren speelde gelijk en de derde plaats was een feit voor de Capelse formatie. Een mooi resultaat, want de D-categorie was erg sterk bezet dit jaar. Je wordt niet gemakkelijk derde van Nederland! De vijf denkhoofden, die derde werden, zijn, Tommy Tran, Liqin Lu, Marek Kudlicka, Daniel Kudlicka en Tobias Lipschart. Het team stond onder leiding van Jan Sijbesma.

Links: Klim-Op D2

Links: Klim-Op D2

Het tweede Klim-Op D-team eindigde in de middenmoot en ook dat is een goed resultaat.

Links: Klim-Op C

Links: Klim-Op C

Het C-team, bestaande uit Lucas Nguyen, Sebastiaan Janse, Ting Ting Lu en Matijn Ouwerkerk werd mooi vierde en ook dat is een mooie klassering!

Links: Klim-Op A

Links: Klim-Op A

Het Klim-Op A-team handhaafde zich en dat was op dit moment het hoogst haalbare.

Al met al mag ssv Klim-Op op een geslaagd jaar in de Meesterklasse terugkijken.

Jan Sijbesma