Thijs van Dam wint lentetoernooi s.v. De Pionier


Gedwongen door het Covid-19 virus en alle gevolgen daarvan is ook De Pionier twee maanden geleden online gegaan. Dat werd de virtuele s.v. De Pionier, waarvan in principe iedereen lid kon worden. Als superbeheerder vormde daarbij Hans van Calmthout de ballotagecommissie en regelde ook hoe en wat er per avond zou worden gespeeld. Hij hanteerde daarbij muzikale namen om de diverse toernooien aan te kondigen, zoals Anitra’s dance en onlangs nog Come fly with me. Dit alles is te volgen op de site van De Pionier (http://depionier.blogspot.com/ ).

Met het toernooi van afgelopen donderdagavond (Focus II) werd het z.g. lentetoernooi afgesloten en daarvan is Thijs van Dam (bij chess.com, waarop de toernooien worden gespeeld, beter bekend als THVD), winnaar geworden. Tweede werd Hans van Calmthout (ook-dat-nog) en derde Jan van Huizen (jan_van_huizen).

Bijgaand de eindstand van dit toernooi, waarbij in de tweede kolom ieders pseudoniem (nickname) is vermeld, kolom 3 geeft de gescoorde punten van de laatste ronde (bij chess.com wordt voor sommige toernooien een speciale puntentelling gehanteerd), de kolommen 1 t.e.m. 8 geven de door ieder elke avond gescoorde punten weer, waarbij de laagst geëindigde 5 punten krijgt, steeds met 5 oplopend), terwijl de kolom “t” dan de totaal- of eindstand geeft.

Downloaden (DOC, 42KB)

Winnaar Thijs van Dam