Vakantietoernooi SV Sliedrecht gestart


Veel schakers uit de regio aanwezig tijdens eerste ronde Vakantietoernooi

SLIEDRECHT – Het 4e vakantietoernooi van Schaakvereniging Sliedrecht is uitstekend gestart. Maar liefst 65 schakers waren naar “De Havik” gekomen om in de zomer door te schaken of weer te gaan schaken. Het is mooi om te zien dat er ook schakers waren die voor het eerst sinds jaren weer achter een bord zaten, maar dat we ook twee oud-kampioenen konden verwelkomen. Zo is dit toernooi dus ook echt voor iedereen, net (weer) beginnend schaker, jeugdleden, clubschakers en ook voor de (regionale) top is er genoeg uitdaging.

In de groepen zelf ging het er stevig aan toe. In de hoofdgroep, groep 1 speelden dus twee oud-kampioenen mee, maar ook een hele groep uitdagers. En dat was te merken. Geen van de oud-kampioenen kwam ongeschonden uit de strijd. Nathanael Spaan (winnaar van vorig jaar) moest al in de eerste ronde zijn koning omleggen, nadat hij in tijdnood ten onder ging tegen Eddy Korevaar, terwijl Rik de Wilde in de tweede ronde niet verder kwam dan remise tegen Adrian Mensing. Aan het eind van de avond was niemand meer zonder puntverlies want de twee spelers die na ronde 2 nog ongeslagen waren (William Gijsen en Arjan van der Leij) speelden in de laatste ronde remise tegen elkaar. Zo zijn de verschillen nog erg klein en weten we ook dat er nog diverse spelers gaan instromen. Dit waren alleen maar de eerste schermutselingen.

Volle bak op de eerste speelavond

In Groep 2 zien we een duidelijke koploper. Ron Melger is weer terug en dat zullen we weten ook. Drie overwinningen laten zien dat hij het schaken niet is verleerd en de tegenstanders zullen van goeden huize moeten komen om hem te verslaan. Kort daarachter zitten Jurgen den Haan en Harry Kramer. Beide spelers moesten slechts een remise afstaan en blijven dus vol in de race. Maar ook hier zit het verder dicht op elkaar, dus ook hier zal volgende week weer stevig aan de bak gegaan moeten worden.

Groep 3 heeft ook één koploper: Yuhao Chen wist ook al zijn partijen te winnen en zo keurig bovenaan de ranglijst te verschijnen. Hij is hard gegroeid en speelt gedegen. Maar de achtervolgers zitten er kort op. Bijna alle deelnemers die wij verwachten in deze groep waren er, dus hier moet nog wel onderling veel geschaakt gaan worden. In deze poule zitten ook de huisschakers. Die scoren ook al punten en een mooi voorbeeld hiervoor is Simon Kadijk, jaren niet geschaakt en op avond 1 al anderhalve punt.

Jong en oud schaken mee.

Het is natuurlijk nog maar de eerste avond en we weten dat er nog veel gaat gebeuren. Volgende week donderdag is de tweede avond van het Sliedrechts Schaak Vakantietoernooi

Elk jaar wordt er tijdens de zomermaanden het Sliedrechts Vakantietoernooi georganiseerd. Veel schakers uit de regio schaken graag door en komen dan ook naar Sliedrecht. Op www.schakendsliedrecht.nl staat een uitgebreider verslag met ook alle rangen en standen.